Ιδανική συνταγή δια χειρός Άκη Πετρετζίκη για το "κρύο" βράδυ - Στην κουζίνα ολοταχώς για ελληνική κρεμμυδόσουπα

Μια νόστιμη και εύκολη γαστρονομική πρόταση από τον αγαπημένο μας σεφ για το κρύο αποψινό βράδυ...

Συστατικά:

2 κιλά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο και μετά σε φέτες
2 σκ. σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κιλά ζωμό λαχανικών
100 ml ούζο
100 γρ. φέτα
πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
4-5 φρέσκα κλωνάρια θυμάρι
φέτες ψωμιού

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους με το μαχαίρι ή με στρογγυλό κουπάτ. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 30-40 λεπτά μέχρι που να καραμελώσουν μαζί με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.  Προσθέτουμε το αλεύρι, τα φύλλα δάφνης και το ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το ούζο τελείως.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε σκεπασμένη για άλλα 20 λεπτά μέχρι που να δέσει η σούπα μας. Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κρουτόν που έχουμε τοποθετήσει στο φούρνο. Από πάνω ρίχνουμε φέτα τριμμένη και μπορούμε να ψήσουμε τα ψωμάκια με τη φέτα για να πάρει χρώμα και το τυρί. 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ