Ο Γιάννης Λουκάκος δημιουργεί ένα αγαπημένο πιάτο: Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι

Ένα εκπληκτικό γεύμα κατάλληλο για να ευχαριστήσει εσάς αλλά και όλη την οικογένεια… 

 

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο
500 γρ. λιγκουίνι
10 γρ.   ελαιόλαδο
150 γρ. σολομός, σε μέτρια καρέ
50 γρ.  σπαράγγια, πράσινα, σε μικρά κομμάτια
20 γρ.   κρεμμύδι, φρέσκο, σε φέτες
20 γρ.   κρασί λευκό
220 γρ.  ζωμός κοτόπουλου
25 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή, σε ζουλιέν
10 γρ.  φλοίδα λεμονιού, σε ζουλιέν
50 γρ.  βούτυρο, παγωμένο, σε κύβους
80 γρ. καπνιστός σολομός, σε μικρά καρέ
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες (πράσινο μέρος)
αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, για 3 με 4 λεπτά περίπου. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή  φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό. Αποσύρουμε το σολομό από το τηγάνι και ρίχνουμε τα σπαράγγια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ¾ του κρασιού και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τις πιπεριές. Σουρώνουμε τα λιγκουίνι  και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, μαζί με το βούτυρο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τα 2 είδη σολομού, την φλοίδα λεμονιού, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι  και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ