Στην κουζίνα ολοταχώς για γλυκό πειρασμό - Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας φτιάχνει τούρτα μους κάστανο με καφέ

Ένα πεντανόστιμο και εύκολο γαστρονομικό συνδυασμό μας παρουσιάζει ο αγαπημένος σεφ...

Υλικά:

Φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής - 750 ml
Γλυκό πουρέ κάστανου ή μαρμελάδα κάστανο - 350 γρ.
Βανίλια σκόνη - 1
Για το παντεσπάνι:
Αυγά - 6
Λιωμένη κουβερτούρα - 125 γρ.
Ζάχαρη - 100 γρ.
Βανίλια σκόνη - 1
Αντικολλητικό χαρτί
Ρούμι - 2 σφηνάκια
Εσπρέσο - 4

Για τον πουρέ κάστανου:

Βρασμένα και πολτοποιημένα κάστανα - 500 γρ.
Βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος - 100 γρ.
Άχνη ζάχαρη - 100 γρ.
Ρούμι - 1 σφηνάκι
Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα τους κρόκους με την μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε την λιωμένη κουβερτούρα και την βανίλια και ανακατέψτε. Χτυπήστε ξεχωριστά τα ασπράδια για 5-6 λεπτά, μετά προσθέστε την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέστε την μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί περίπου 30 Χ 50 εκ. στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 180ο C στον αέρα για 10 – 12 λεπτά. Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει πριν συναρμολογήσετε την τούρτα. Χτυπήστε την φυτική κρέμα με την βανίλια και ανακατέψτε με το γλυκό πουρέ κάστανου. Κόψτε 2 δίσκους από το παντεσπάνι με διάμετρο 24 εκ.

Βάλτε τον ένα δίσκο σε τσέρκι ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε το ρούμι με τους εσπρέσο. Αλείψτε το παντεσπάνι με την μισή ποσότητα από το μείγμα του καφέ. Απλώστε την μισή ποσότητα κρέμας. Σκεπάστε με το άλλο παντεσπάνι και αλείψτε το και αυτό με το υπόλοιπο μείγμα του καφέ. Απλώστε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας. Στρώστε την επιφάνεια με μία σπάτουλα. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το γαρνίρισμα:

Ανακατέψτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα βρασμένα κάστανα με την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το ρούμι. Αφήστε τον πουρέ στο ψυγείο μέχρι να τον χρησιμοποιήσετε. Απλώστε τον στην επιφάνεια της τούρτας με πρέσα πατάτας ή με ένα κορνέ με λεπτή μύτη. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ