Φοβερή ανοιχτή πίτα με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη που θα σας ενθουσιάσει

Μια πολύ υγιεινή πίτα από τον Άκη για όλη την οικογένεια.

Συστατικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
130 - 150 ml νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ξύδι
Για τον κιμά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
1 κρεμμύδι
50 ml κρασί λευκό
1 κυβό ζωμό κότας
4-5 κλ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα και ψιλοκομμένα
250 γρ. ανθότυρο
300 γρ. τυρί κρέμα
1 πρέζα μπούκοβο
100 γρ. λιαστή ντομάτα
1 πρέζα κύμινο
1 φύλλο δάφνης

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε μαζί για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσουν το αλεύρι γ.ο.χ., το αλεύρι ολικής, το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.
Τυλίγουμε το ζυμάρι μας με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.(Αν δεν έχουμε μίξερ, πλάθουμε το ζυμαράκι στο χέρι για περίπου 8 λεπτά.
Για τη γέμιση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ασσύμετρα, χοντροκομμένο και ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μας με λίγο φρέσκο θυμάρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπούκοβο, 1 πρέζα κύμινο και 1 φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τον κιμά χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά μας και σπάμε τον κιμά ανακατεύοντας.
Μετά από 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις σβήσουμε προσθέτουμε το ζωμό κότας και ανακατεύουμε.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, αφαιρούμε τη δάφνη από το τηγάνι και το τηγάνι από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ανθότυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Δένουμε τη γέμιση και μόλις δέσει αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από το ψυγείο.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι από πάνω και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας να βγει και έξω από τη λαδόκολλα.
Μόλις το ανοίξουμε καλά, απλώνουμε τη γέμιση να πάει παντού, αφήνοντας 3 εκ. στις άκρες για να τυλίξουμε.
Στη συνέχεια, τυλίγουμε τις άκρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε με φύλλα σπανακιού, λιαστή ντομάτα και πασπαλίζουμε με το λάδι από τις λιαστές ντομάτες.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ