Απίστευτη ιστορία: Τραβώντας 1,5 τόνο αυτοκίνητο έκανε μαραθώνιο 42χλμ. σε 20 ώρες - Φωτό & Βίντεο

Αν και μόνο η ιδέα ενός μαραθωνίου κουράζει, πρέπει να γνωρίζετε πως ο 30χρονος φανατικός της γυμναστικής ολοκλήρωσε αυτό που αποκαλεί ως τον «Πιο Ισχυρό Μαραθώνιο του Κόσμου».

Ο 30χρονος Ross Edgley από το Τσέστερ έκανε μια απόσταση 42 χιλιομέτρων στην Πίστα του Σιλβερστόουν τραβώντας με το σώμα του ένα αυτοκίνητο 1,5 τόνου, πράγμα που του πήρε συνολικά 19 ώρες, 36 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα, κάποιες από αυτές τις ώρες φυσικά στο σκοτάδι και υπό βροχή.

Για ποιο λόγο το έκανε; Προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για 4 φιλανθρωπικές οργανώσεις εκ των οποίων η μία για τον εφηβικό καρκίνο. Για το σκληρό και δύσκολο επίτευγμα χρειάστηκε εντατική προετοιμασία 8 μηνών. Οι απαιτήσεις για να γίνει κάτι τέτοιο είναι μεγάλες, όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Ο ίδιος είναι πρώην διεθνής αθλητής, κολυμβητής και παίκτης της ομάδας πόλο της Βρετανίας.

Έκανε προπόνηση 14 ώρες τη μέρα, όπως αναφέρει η Daily Mail , ζήτησε τη βοήθεια μεγάλων αθλητών και έκανε μια συγκεκριμένη διατροφή πλούσια σε λιπαρά, καταναλώνοντας 6.000 θερμίδες τη μέρα, τρώγοντας καρύδα και αμυγδαλέλαιο. Όπως είπε, βιώνοντας κάποιες προσωπικές καταστάσεις από φίλους και οικογένεια θέλησε να ενισχύσει με όποιον τρόπο μπορεί φιλανθρωπικές οργανώσεις, κυρίως ενάντια του καρκίνου. Η οικογένεια και οι φίλοι του συμφώνησαν να κάνει ένα μαραθώνιο και ακόμη καλύτερα ένα μαραθώνιο τραβώντας ένα αυτοκίνητο. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να μαζέψει χρήματα για να τα προσφέρει στις φιλανθρωπικές οργανώσεις. «Βασικά, ελπίζω ότι ο "Πιο Ισχυρός Μαραθώνιος του Κόσμου" θα συγκεντρώσει πολλά χρήματα για κάποιους πολύ καλούς σκοπούς».

Ο Ross έχει πλέον συγκεντρώσει περισσότερους από 500.000 οπαδούς στο Instagram, το Facebook και το Twitter που ακολουθούν επίσης μέρος της δίαιτας του, ενώ δίνει και συμβουλές γυμναστικής. Έχει δημιουργήσει επίσης μια σελίδα δωρεάς όπου ο καθένας μπορεί να προσφέρει ένα ποσό που θα δοθεί στις οργανώσεις.

Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, παραδέχτηκε ότι εκτός από την σκληρή προετοιμασία, όλο το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο. Ο πόνος ήταν αναπόφευκτος, ενώ έβγαλε φουσκάλες στα σώμα. Επιπλέον είχε να αντιμετωπίσει και τις καιρικές συνθήκες, καθώς κατά τη διάρκεια των 19 ωρών συνάντησε και βροχή. Ωστόσο ευτυχώς δεν είχε τραυματισμούς και ειδικά στην πλάτη όπως φανταζόταν. Κάθε μία ώρα έκανε περίπου πέντε λεπτά διάλειμμα για να φάει και να ξεκουραστεί, αλλά όπως είπε δεν ήπιε καθόλου ζαχαρούχα τονωτικά ποτά. Όταν τελικά τα κατάφερε, πήγε για ύπνο 16 ωρών και όπως είπε όταν ξύπνησε δεν ήταν τόσο άσχημα όσο φανταζόταν.

Τώρα αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να μαζέψει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί για τις οργανώσεις, κάνοντας γνωστό το επίτευγμά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ