Το πιάτο της ημέρας: Αρνίσια παϊδάκια με φυστίκια Αιγίνης από τον μοναδικό Άκη Πετρετζίκη

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας κάνει να θέλετε και άλλο...

Συστατικά

1/2 κούπα φυστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος, ψημένα
1/2 κούπα ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. κάπαρη καλά ξεπλυμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα της)
2-3 κ.σ. φύλλα μαϊντανού
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο φρέσκο
2 καρέ αρνιού μικρά ή 6 παϊδάκια αρνίσια μεγάλα
αλάτι
πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb

Ετοιμάζουμε το μείγμα με το οποίο θα αλείψουμε το κρέας μας.
Βάζουμε στο μούλτι τα φυστίκια, τις ελιές, την κάπαρη, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το ξύσμα και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο σιγά σιγά ώστε να πάρουμε μια πηχτή πάστα. Τόσο πηχτή ώστε να μην τρέχει από το κουτάλι.
Κρατάμε την πάστα σε ένα μπολάκι μέχρι να ετοιμάσουμε το κρέας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τα παϊδάκια μας και τα σοτάρουμε από 2 λεπτά σε κάθε μεριά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αλείφουμε το κάθε ένα με αρκετή ποσότητα από το μείγμα με τα φυστίκια. Θέλουμε να είναι αρκετά παχύ.
Ψήνουμε για 4-5 λεπτά στο φούρνο για να είναι μέτρια τα παϊδάκια μας.
Αφήνουμε να “ξεκουραστούν” για 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε. 

Tip
Μπορείτε να ζητήσετε από τον χασάπη σας να σας καθαρίσει τα μακριά κόκαλα του θώρακα για να είναι ακόμα πιο εμφανίσημο το φαγητό. Αν έχετε ένα κοφτερό μαχαίρι μπορείτε να το κάνετε και εσεις. 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ