Ένας Έλληνας στην κορυφή της L' Oreal: Ο Αλέξης Περάκης - Valat στην μεγαλύτερη εταιρία καλλυντικών του κόσμου

Όταν ο Alexis Perakis-Valat αντικαταστήσει τον Marc Menesguen τον Σεπτέμβριο ως επικεφαλής του τμήματος των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης,  θα πυροδοτήσει ένα πιθανό ανταγωνισμό για την αντικατάσταση του 59χρόνου Προέδρου και CEO Jean Paul Agon γράφει το Bloomberg.

Από την μια, ο Perakis-Valat , ο οποίος μόλις στα 44 αναλαμβάνει τον μεγαλύτερο τομέα της L' Oreal ύστερα από την πολύ επιτυχημένη πορεία του ως επικεφαλής στην ανάπτυξη της αγοράς  στην Ασία και με κέρδη για την εταιρεία που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. 

Από την άλλη, ο Nicolas Hieronimus , 52 ετών, ο οποίος έχει το υψηλότερο ρόλο στην L'Oreal μετά τον Αgon και τον οικονομικό διευθυντή, Christian Mulliez , υπεύθυνος για τον κλάδο luxury  -  τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο.

Η προαγωγή του Αλέξη Perakis-Valat ανακοινώθηκε την Δευτέρα.


"Ίσως αποτελεί προάγγελο της διαδοχής του Αgon", δήλωσε ο Gael Colcombet , αναλυτής της τράπεζας Mainfirst του Λονδίνου.
"Μέχρι τώρα ο Hieronimus ήταν στην πρώτη γραμμή για να τον διαδεχθεί, αλλά ο Perakis-Valat αποτελεί ένα πρόσωπο - εναλλακτική λύση γιά την κορυφαία θέση ".


Οι δύο κύριοι αποτελούν τους 2 βασικούς  υποψηφίους για την διαδοχή του Αgon ως Διευθύνοντα Συμβούλου εφόσον δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του το 2018.

Βίντεο από συνέντεξη του  Alexis Perakis-Valat στην τηλεόραση της Κίνας:

 

Η L'Oreal, η οποία διοργανώνει την συνάντηση των μετόχων σήμερα στο Παρίσι, αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια διαδοχής.

Το βιογραφικό του Alexis Perakis Valatb
 

Πατήστε εδώ για την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας

Εδώ η είδηση από το Bloomberg

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ