Αυτά είναι τα καλύτερα μπαράκια για cocktails σε αυλές και κήπους

Αγαπάτε τα cocktails ανεξαρτήτως εποχής. Σας καταλαβαίνουμε και συμφωνούμε.  Αν όμως μία… εποχή τους ταιριάζει – πλην του καλοκαιριού φυσικά – είναι αυτή που διανύουμε. 

Είναι η εποχή όπου αγαπημένα μπαράκια εγκαινιάζουν κήπους και αυλές, βγάζουν τραπεζάκια δίπλα σε άφθονη πρασινάδα και βάζουν μπρος τα shaker για να μας προσφέρουν cocktail-ικές δημιουργίες που γεμίζουν με αρώματα και γεύσεις τα βράδια μας στην πόλη.

 

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πάρτε λοιπόν μια δυνατή γουλιά από φρέσκους πουρέδες, bitters και spirits σε έξοχους συνδυασμούς, σε οκτώ αυλές και κήπους ιδανικούς για νύχτες αγκαλιά με cocktails. 

 

Momix  
Κελεού 1-5, Γκάζι και Ποσειδώνος 81

Διαθέτουν και τα δύο από μια κουκλίστικη αυλή (αν και δική μας αγαπημένη παραμένει η σαφώς ατμοσφαιρικότερη αυλή της Κελεού) και σερβίρουν συγκλονιστικάμοριακά  κοκτέιλ, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς, αλλά και τις σταθερές αξίες όπως daquiri και mojito. Δοκιμάστε από τις νέες δημιουργίες το Smurfs in a Bubble με Xellent βότκα αρωματισμένη με νότες βανίλιας και κίτρου, το οποίο σερβίρεται με ξηρό πάγκο και λικέρ πορτοκαλιού σε μπαλίτσες ή το φρουτώδες Trespassing με τζιν εμβαπτισμένο σε τζίντζερ και νότες από μέλι και κίτρο. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10€.

 

Six Dogs
Aβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Ο πιο γνωστός…. μυστικός κήπος στην ΑΘήνα συνεχίζει ακάθεκτος να αποτελεί μια ζωντανή όαση στο πιο-κέντρο-δε-γίνεται της πόλης και να σερβίρει άφθονες δόσεις χιπ γοητείας και φυσικά δροσιστικά cocktails σε ικανοποιητική ποικιλία. Πιάστε θέση – αν προλάβετε- στα ξύλινα τραπεζάκια και… ξεκινήστε την κοκτέιλ-ο-κατανάλωση: Τα Daiquiri πεπόνι/ καρπούζι, Golden Player με bitter πορτοκαλιού και mojito φράουλα συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας, αλλά μη διστάσετε να πειραματιστείτε με βάση τις προτάσεις των mixologists. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-10€.

Artisanal Lounge and Gardens
Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Η παριζιάνικη φινέτσα «μετακόμισε» στην Κηφισιά πριν από ένα χρόνο και μας έκανε να παραμιλάμε με την υπέροχη αυλή του νεοκλασσικού δίπλα από το Ζηρίνειο. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, σερβίρει εκλεκτή γαλλική κουζίνα και όσο βραδιάζει τα τραπεζάκια της αυλής του γεμίζουν από κόσμο που απολαμβάνει signature δημιουργίες όπως το Flora Odorata με Bloom gin, φυσικό χυμό από λεμόνι, και λικέρ από Μαρασκίνο ή το Nutcracker με Havana Club Seleccion de Maestros, Bittermilk smoked honey cordial, χυμό από lime, λικέρ από φουντούκι και bitters από σοκολάτα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10-12€. 

El Presidente - Cocktail bar & Café
Πανόρμου 18, Αιγάλεω

Ένας πανέμορφος κήπος με τρεχούμενα νερά, άφθονο πράσινο και κουκλίστικα τραπεζάκια μοιάζει με μικρή όαση στα δυτικά προάστια και σερβίρει ωραίοτατα cocktails σε καλές τιμές. Το El Presidente παίζει ωραίες μουσικές σε ένταση που ευνοεί την κουβέντα και “βγάζει “ από τη μπάρα του δημιουργίες όπως τα Strawberry Fields με λευκό ρούμι, λικέρ πορτοκάλη και πουρέ φράουλας και Mango-Rita με τεκίλα, λικέρ μάνγκο και πουρέ μάνγκο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7,5€.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - in2life.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ