5.000 προς 1 ήταν οι πιθανότητες για τη «σταχτοπούτα» Λέστερ να σηκώσει το κύπελλο

Ένα όνειρο που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο πέρα από όλα τα προγνωστικά ολοκλήρωσε χθες βράδυ η Λέστερ η οποία, για πρώτη φορά στα 132 χρόνια της ιστορία της, αναδείχθηκε νέα ποδοσφαιρική «βασίλισσα» της Αγγλίας γράφοντας Ιστορία.

Η ομάδα που την περσινή σεζόν σώθηκε από τον υποβιβασμό στις τελευταίες αγωνιστικές μπορεί να μην κέρδισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή, όμως η Τσέλσι της έκανε το «δώρο» την επόμενη μέρα αφού υποχρέωσε σε «γκέλα» την Τότεναμ και... έστεψε τις αλεπούδες.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι αξίζει και με το παραπάνω αυτό το πρωτάθλημα, αφού σε 36 αγώνες μετράει 22 νίκες, 11 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, δύο από την Άρσεναλ και μια από τη Λίβερπουλ.


Η κατάκτηση της Premier League από τη Λέστερ οδηγεί τους «μπούκηδες» να πληρώσουν το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ δοθεί στην ιστορία της βρετανικής βιομηχανίας στοιχημάτων: περισσότερα από 25 εκατ. στερλίνες.


Η απόδοση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λέστερ στην αρχή της χρονιάς ήταν 5.000 προς ένα. Πρακτικά, δηλαδή, όποιος ποντάρισε 10 λίρες, σήμερα είναι πλουσιότερος κατά 50.000 λίρες! Ή όπως ένας πιστός οπαδός των «αλεπούδων», ο οποίος στην αρχή της χρονιάς ποντάρισε 2 λίρες και σήμερα είναι πλουσιότερος κατά 10.000!

Η μεγάλη φιέστα της Λέστερ θα γίνει το Σάββατο στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της εναντίον της Έβερτον. Κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει πια την ανωτερότητά της.


«Κάηκε» η πόλη

Μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ επικράτησε φρενίτιδα Όπως ήταν επόμενο η πόλη «κάηκε», αφού οι οπαδοί περίμεναν για αρκετό καιρό την μαθηματική κατάκτηση αυτού του τίτλου, του πρώτου στην ιστορία της ομάδας που μετράει 132 χρόνια ζωής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ