Νόρα Δράκου: Ποια είναι η Πατρινή πρωταθλήτρια Ελλάδος πρότυπο κολυμβήτριας των επόμενων γενεών

Όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012,  την είχαμε δει, άνθρωποι ονόματα του παγκόσμιου υγρού στίβου που ασχολούνται χρόνια με την κολύμβηση και την ανάδειξη ταλέντων, είχαν πει ότι οι φυσικές της αντοχές και η σωματική της κατάσταση αποτελεί πρότυπο κολυμβήτριας, πάνω στο οποίο θα πρέπει να στηρίζονται οι κολυμβήτριες των επόμενων γενεών.

Το είχαν πει για μία Πατρινή κολυμβήτρια που έπαιρνε τότε μέρος με τα χρώματα της Εθνικής. Ο λόγος για την 20χρονη Νόρα Δράκου που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αθλήτριες του υγρού στίβου στην Ελλάδα, μία αθλήτρια που μπορεί να φέρει σημαντικές διακρίσεις για την χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

 

Η πέμπτη θέση που είχε πάρει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης το 2010 στα 50 μέτρα ύπτιο, η ένατη θέση που είχε πάρει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου το 2011  στο ίδιο αγώνισμα και η πέμπτη θέση που είχε πάρει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του 2012 στα 50 μέτρα ελεύθερο, αποτελούν μόνο έναν προάγγελο των διακρίσεων που μπορεί να φέρει η Πατρινή αθλήτρια του ΝΟΠ.


Η 22χρονη πλέον Νόρα, θεωρείται για την ηλικία της, ως μία  από τις πιο ελπιδοφόρες κολυμβήτριες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις πισίνες της Ευρώπης. Έχει άλλωστε βραβευτεί πάμπολλες φορές τόσο από την Ομοσπονδία Κολύμβησης, όσο και από τον ΝΟΠ.

 

Ωστόσο, η έλλειψη υποδομών που υπάρχουν στη χώρα, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΝΟΠ τα τελευταία χρόνια, αποτελούν σημαντικά εμπόδια για την εξέλιξη της.

 

Κοντά σε αυτά ήρθε να προστεθεί ο τραυματισμός της, στην ωμοπλάτη που στην ουσία της στέρησε μία σημαντική διάκριση στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης του Βερολίνου, αυτό τον Αύγουστο.

 

Όμως η ίδια  μαζί με τον προπονητή της Γιώργο Λεκάκη, συνεχίζει να μην το βάζει κάτω, με στόχο να είναι πανέτοιμη για κάτι καλό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2015 στο Ντόχα του Κατάρ.

«Ήθελα να αγωνιστώ στο Βερολίνο, αλλά οι γιατροί μου συνέστησαν να περιμένω λίγο ακόμα για να μην αντιμετωπίσω κανέναν πρόβλημα στη συνέχεια» τονίζει η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Patrasevents.gr.

«Πιστεύω ότι πήρα σωστή απόφαση και αυτό θα φανεί στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα έχουμε ξεκινήσει μαζί με τον προπονητή μου, κανονικά την προετοιμασία μας και θέλω να είμαι παρούσα σε όλες τις μεγάλες κολυμβητικές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν από τον Αύγουστο και μετά.

 

Όλα θα πάνε καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για την ηθική  στήριξη που μου δίνει, αλλά και τον αποκλειστικό χορηγό μου, τον Χρήστο Μιχαλιάκο της εταιρίας Carna, που εδώ και δύο χρόνια είναι ο μοναδικός που με βοηθάει οικονομικά».

 

Διαβάστε επίσης: Good news: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης- Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από τη Νόρα Δράκου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ