Αυτά είναι τα σημαντικότερα λάθη που κάνεις όταν μιλάς στα παιδιά σου

Αρκετοί γονείς έχουν ένα αυταρχικό στυλ, που δεν επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν μια ελεύθερη φωνή. Στο άλλο άκρο, βρίσκονται εκείνοι οι γονείς που είναι ιδιαίτερα "ελαστικοί", με αποτέλεσμα να μην θέτουν επαρκή όρια και κανόνες στα παιδιά τους. 

Αυτές οι δύο ακραίες περιπτώσεις, θίγουν την ικανότητα του παιδιού να χειρίζεται με επάρκεια τα συναισθήματα του και αμβλύνουν την δυνατότητα σύναψης αποτελεσματικών διαπροσωπικών σχέσεων. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι η δίκαιη, ευέλικτη και με σεβασμό, προς το παιδί, συμπεριφορά εξηγεί η Ελένη Μπόχτη, νηπιαγωγός.

 

Φλυαρία: όταν οι γονείς μιλάνε πολύ, τα παιδιά αποσυντονίζονται. Έρευνες δείχνουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, δύναται να συγκρατήσει δύο προτάσεις στη βραχυπρόθεσμη μνήμη, συνολικής διάρκειας περίπου 30 δευτερολέπτων.

 

Εάν ο λόγος του γονέα είναι περιεκτικός και δεν υπερβαίνει τις δύο - τρεις προτάσεις, το παιδί απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών αυτών, χωρίς να συγχέεται το περιεχόμενο τους. Συμπερασματικά, αν είσαι γονέας πρέπει να αποφεύγεις τους μακροσκελείς μονολόγους.

 

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ