Σοκαρισμένη η Κύπρος με τον άνδρα που κρατούσε όμηρο 16 μηνών βρέφος - Το βίντεο της διαπραγμάτευσης

Ένα βίντεο-σοκ από την διαπραγμάτευση με τον άντρα που παραλίγο να σφάξει το παιδί του στην Κύπρο δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Άλφα Κύπρου» μετέδωσε ένα βίντεο από την ώρα που οι διαπραγματευτές της αστυνομίας ζητούσαν από τον Αιγύπτιο, που κρατούσε το 16μηνο βρέφος, να βγει από τα διαμέρισμα και να μην χρησιμοποιεί το γκάζι. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο δράστης έπεσε νεκρός.

Το μωρό, το οποίο μαχαίρωσε ο Αιγύπτιος πατέρας του στο χωριό Ορόκλινη της Λάρνακας, προτού πέσει νεκρός από πυροβολισμούς της Αστυνομίας, βρίσκεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται εκτός κινδύνου και φέροντας τραύμα στο αριστερό σαγόνι  μήκους 10 και βάθους 3 εκατοστών.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας, υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «η Αστυνομία εξάντλησε όλα τα περιθώρια προκειμένου ο 41χρονος να αφήσει το παιδί ελεύθερο. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ γίνονταν διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία, ο Αιγύπτιος προέβαινε σε διάφορες ενέργειες που έθεταν σε άμεσο κίνδυνο το παιδί, δηλαδή είχε ανάψει φωτιές, είχε ανοίξει την παροχή υγραερίου στην κουζίνα και έριξε βόμβες μολότοφ εντός του διαμερίσματος».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου, «ο Αιγύπτιος έκανε γνωστό στην Αστυνομία ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει το παιδί. Η επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαβούλευσης με τον άνδρα, αποδείχθηκε σωτήρια για το παιδί αφού ο 41χρονος είχε προλάβει να το μαχαιρώσει προκαλώντας του τραύμα στην αριστερή γνάθο μήκους 10 εκατοστών και βάθους 3 εκατοστών».

Ο Αιγύπτιος «πυροβολήθηκε από την Αστυνομία και βρήκε ακαριαίο το θάνατο. Η Αστυνομία εξάντλησε όλα τα περιθώρια προκειμένου να λήξει το επεισόδιο χωρίς να χρησιμοποιηθεί βία, ωστόσο ο δράστης ήταν διατεθειμένος να σκοτώσει ακόμα και το παιδί του».

Το παιδί, συνοδευόμενο από τη μητέρα του από την Ουγγαρία, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ακολούθως το αγοράκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία και κρατήθηκε για νοσηλεία με την κατάσταση του να κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς εκτός κινδύνου..

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Αιγύπτιος έριχνε εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, απειλούσε ότι θα σκοτώσει το αγοράκι και ζητούσε επίμονα να μιλήσει με τη σύζυγό του.

Ο 41χρονος είχε ανοίξει επίσης την παροχή υγραερίου της κουζίνας και απειλούσε ότι θα ανατίναζε το διαμέρισμα, ενώ οι αστυνομικοί προτού τον πυροβολήσουν έριξαν εναντίον του πλαστικές σφαίρες.

Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο το οποίο θα σταλεί για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

Ο Αιγύπτιος ήταν άνεργος και βρίσκεται στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων νυμφεύθηκε την 36χρονη και απέκτησαν το 16 μηνών σήμερα αγοράκι. Ο 41χρονος έκανε αίτηση για να του παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο στην Κύπρο αλλά απορρίφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές.

Ανακρινόμενη από την Αστυνομία, η 36χρονη φέρεται να ανέφερε πως ήθελε να χωρίσει από τον Αιγύπτιο σύζυγο της ωστόσο αυτός δεν συμφωνούσε με το χωρισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ