Ναόμι Κάμπελ: Η "μαύρη γαζέλα" γίνεται σήμερα 46 & αποκαλύπτουμε την βιογραφία της: Η "τσαντίλα" της πασαρέλας & οι άγνωστες λεπτομέρειες

Με αφοργμή τα γεννέθλια της πιο αμφιλεγόμενης σταρ της πασατέλας, θυμόμαστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της, 

Η Ναόμι Κάμπελ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1970. Η μητέρα της Βαλερί είναι τζαμαϊκανικής καταγωγής και χορεύτρια μπαλέτου με το όνομα Exotica, το οποίο έχει χορέψει για τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Σάχη του Ιράν. O πατέρας της είναι ασιάτης και εγκατέλειψε το σπίτι πριν γεννηθεί η μικρή Ναόμι. Το όνομά της, Κάμπελ, το πήρε από τον δεύτερο σύζυγο της μητέρας της.

«Η παιδική μου ηλικία ήταν υπέροχη, ωστόσο πάντα ένιωθα πως είμαι ένας ενήλικας σε σώμα παιδιού. Στην ηλικία των πέντε με έγραψαν στο Barbara Speake Stage School στο Acton, του δυτικού Λονδίνου, κάτι που σήμαινε ότι κάθε πρωί έπρεπε να παίρνω λεωφορείο και δύο μετρό από το σπίτι μου στο Stockwell, του νότιου Λονδίνου για να πάω σχολείο. Στα 13 πήγα στο σχολείο Italia Conti, αλλά ήδη από τότε είχα ξεκινήσει την σταδιοδρομία μου στην τηλεόραση και σε βίντεοκλιπ.»

«Από όλα τα βίντεο το Is This Love του Bob Marley ήταν το πιο συναρπαστικό. Η οικογένεια μας λάτρευε την ρέγγε. Ήμουν μόνο επτά ετών και δεν γνώριζα τι θα κάναμε. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ο ίδιος ο Bob Marley θα στεκόταν δίπλα μου και θα με σκεπάζει με μια κουβέρτα. Ήταν ο πιο όμορφος άνδρας, με υπέροχο πρόσωπο, ήπιος και γλυκομίλητος, με μια έντονη τζαμαϊκανή προφορά, σαν κι αυτή που γνώριζα από το σπίτι μου.»  

«Μέχρι περίπου την ηλικία των 12, "σπίτι" αποκαλούσα το σπίτι της γιαγιάς μου. Η μαμά μου, η Valerie, ήταν χορεύτρια και ζούσε στην Ιταλία και μετά στην Ελβετία. Πάντα ενθουσιαζόμουν όταν ερχόταν σπίτι για επίσκεψη και στενοχωριόμουν όταν έπρεπε να φύγει. Η μαμά μου ήταν τόσο κομψή και γεμάτη χάρη. Όταν ήμουν 12 ή 13 ετών εμφανίστηκε σε μια επίδειξη μόδας και την θυμάμαι να μου δείχνει πως να κάνω πασαρέλα στον διάδρομο του σπιτιού. Ακούγαμε Lionel Richie και την κοιτούσα να περπατάει πάνω κάτω στον ρυθμό της μουσικής. Στην ηλικία των 13 με 14, είχα ξεκάθαρη ιδέα του τι ήθελα να φοράω. Ήμουν γκοθ θα έλεγα: μου άρεσαν τα μακριά μαύρα φορέματα και μπουφάν, και φορούσα Dr Martens στο σχολείο.»  

Σε ηλικία 15 ετών και ενώ παρακολουθεί εντατικά μαθήματα μπαλέτου, παρατηρεί την Ναόμι στο δρόμο μια διευθύντρια του πρακτορείου μοντέλων και υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο εγκαταλείποντας τις φιλοδοξίες της να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια.

«Θυμάμαι την ημέρα που με ανακάλυψαν στον δρόμο. Ήταν ένα ζεστό απριλιάτικο απόγευμα κι άραζα με φίλες μου από το σχολείο. Και οι τρεις φορούσαμε τις στολές του Italia Conti: ένα απαλό μπλε κιλτ, ένα σκούρο μπλε πουλόβερ με V, πουκάμισο, μπλέϊζερ και γραβάτα. Έπρεπε να φοράμε και ψάθινα καπέλα αλλά δεν το κάναμε ποτέ. Ξαφνικά με πλησίασε μια γυναίκα και με ρώτησε αν είχα σκεφθεί ποτέ να γίνω μοντέλο. Ήταν η Beth Boldt, επικεφαλής του πρακτορείου Synchro. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν έκπληξη κι ενθουσιασμός. Όταν όμως το είπα στη μαμά μου δεν συμφωνούσε καθόλου. Όλοι είχαμε άκουσέ φρικτές ιστορίες που τις προσέγγιζαν, πλήρωναν απίστευτα ποσά για να τους βγάλουν φωτογραφίες και δεν κατέληγαν πουθενά. Η μαμά μου ήθελε να μείνω σχολείο και να τελειώσω τις εξετάσεις μου.»

«Ήθελα όμως να γίνει το δικό μου και μερικές εβδομάδες αργότερα πήγα από μόνη μου να μιλήσω με την Beth. Στην πρώτη μου επίσκεψη μου έκανε χωρίστρα στην μέση, με έβαψε και με ανέβασε στην ταράτσα του κτηρίου και έβγαλε ασπρόμαυρες φωτογραφίες μου με την στολή του σχολείου. Η μαμά μου κάποια στιγμή δέχθηκε να εργαστώ ως μοντέλο αρκεί αυτό να μην επηρέαζε το σχολείο ή τις εξετάσεις μου. (Έδωσα τις απολυτήριες εξετάσεις λίγο πριν τα 16α γενέθλια μου).   Μετά από περίπου τρεις μήνες υπέγραψα το συμβόλαιο μου με το πρακτορείο Synchro, και έκλεισα την πρώτη σημαντική μου φωτογράφιση στο εξωτερικό με το βρετανικό Elle. Πήγαμε αεροπορικώς στην Νέα Ορλεάνη και κάναμε μια φωτογράφιση με άλλο ένα μοντέλο (την οποία έστειλαν πίσω γιατί συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο) και μία μόνη μου στην παραλία της Pensacola. Όταν επέστρεψα στο Λονδίνο με προσέγγισαν αμερικανοί ατζέντηδες τέσσερις ή πέντε πέταξαν στο Λονδίνο για να με συναντήσουν.  Η πρώτη μου φορά στο Παρίσι ήταν στα 16. Η θεία μου June ήρθε τότε μαζί μου αλλά σύντομα πήγαινα εκεί για ολόκληρες εβδομάδες μόνο σε δουλειές για το γαλλικό Elle.» 

Στα κεφάλαια της αυτοβιογραφίας της αναφέρεται και στους φίλους της.

«Μέσω του Azzedine γνώρισα τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους: Tina Turner, Andrée Putman, Jean-Paul Goude, Julian Schnabel, Jerry Hall, Grace Jones. Ο Azzedine δημιουργούσε πάντα μια μορφή οικογενείας γύρω του. Καθώς η ίδια δεν διέθετα πατρική φιγούρα, πιστεύω πως αναζητώ αυτές τις πατρικές ιδιότητες στους άνδρες που εκτιμώ και θαυμάζω όπως ο Chris Blackwell, της Island Records, και ο Quincy Jones. (Τα παιδιά του Quincy με αποκαλούν την έβδομη κόρη του και μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι αδελφή τους). Το ίδιο ισχύει για τον Azzedine, τον οποίο αποκαλώ "Μπαμπά" και εκείνος με λέει "κόρη μου"» 

«Το 1997 ήταν η χειρότερη χρονιά της ζωής μου. Έφυγαν από τη ζωή πολλοί καλοί μου φίλοι. Ο γιος του Bill Cosby,Ennis, δολοφονήθηκε. Ο κολλητός μου, John “The Greek” Chappolis, πέθανε  και ο Michael Hutchence έφυγε από τη ζωή επίσης. ήταν πολύ καλή ψυχή.Δεν πρόλαβα να τον θρηνήσω. Διαλύθηκα όταν έμαθα για τον θάνατο του Gianni Versace. Προσπαθούσα τότε να βγαίνω έξω σε πάρτι για να ξεχνιέμαι, αλλά τελικά αυτό έκανε, τελικά, τα πράγματα χειρότερα».

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και σημαντικές στιγμές με σπουδαίους ηγέτες, όπως η συνέντευξη που πήρε από τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τη συνάντηση με τον Μπάρακ και τη Μισέλ Ομπάμα. 

«Συνάντησα τον Vladimir Putin όταν ήταν ακόμα πρωθυπουργός. Τότε έκανα συνεντεύξεις για το περιοδικό GQ.Μόλις πήγα στη Μόσχα για να τον συναντήσω με περίμενε ένα δώρο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Ένα βιβλίο για την ιστορία των πολεμικών τεχνών. Έίναι το αγαπημένο του χόμπυ. Ο Vladimir Putin, είχε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Συνάντησα τον Barack και τη Michelle Obama το 2005 σε gala στο σπίτι της Oprah Winfrey. Ο Barack ήταν γοητευτικός και σε ενέπνεε πολύ η παρουσία του. Η σύζυγός του μου εκμυστηρεύθηκε ότι παρακολουθούσε για χρόνια την καριέρα μου και πως η αγαπημένη της σχεδιάστρια είναι η Azzedine Alaïa».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ