Φωτό - Βίντεο: Οι Γάλλοι εγκαινίασαν την Πολιτεία του κρασιού - Ένα θεαματικό πάρκο για ενήλικες στο Μπορντώ

Στης 1 Ιουνίου, ένα μοναδικό μέρος αφιερωμένο στην κουλτούρα του οίνου άνοιξε στο Bordeaux: Το θεματικό μουσείο με το όνομα «The City of Wine» (La Cite du Vin) είναι πραγματικά κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Υπάρχουν 10 όροφοι με τμήματα δοκιμής, εστιατόρια, καταστήματα, αίθουσες διαλέξεων και εκθέσεων, κελάρια κρασιών ακόμη και κινηματογράφος.

Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο για ενήλικες. Το πλάνο των σχεδιαστών είναι, το μέρος θυμίζει ποτήρι με κρασί που αναβλύζει.

Το εκπληκτικό μουσείο οίνου καταλαμβάνει 3.000 τετραγωνικά μέτρα. Για να επιτρέψει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν την ιστορία και την κουλτούρα αυτού του ξεχωριστού ποτού, προσφέρεται γευσιγνωσία κρασιών, θεματικές εκδηλώσεις, 20 εγκαταστάσεις πολυμέσων και προσωρινές εκθέσεις με ξεχωριστή χρέωση.

Ένας από τους ορόφους έχει φαντασμαγορικό πολυέλαιο φτιαγμένο από χιλιάδες μπουκάλια κρασιού. Προσφέρει επίσης θέα 360ο της πόλης, που είναι η νέα μόδα!

Αυτή είναι μια εικονική περιήγηση ενός οινοποιείου. Δημιουργήθηκε χάρης σε βίντεο από ένα ελικόπτερο και προσφέρει μια ευκαιρία να βουτήξει κανείς μέσα στη διαδικασία καλλιέργειας αμπελώνων οπουδήποτε στον κόσμο.

Εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις, υπάρχουν 3 επιπλέον προσωρινές εκθέσεις ετησίως. Θα πρέπει να αφυπνίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων που είναι αρκετά τυχεροί για να επισκεφτούν αυτό το μέρος έστω μια φορά.

Μπορείτε για παράδειγμα να δείτε μια αίθουσα διαλέξεων 250 ατόμων που περιλαμβάνει δοκιμαστικά τμήματα, ένα μικρό κήπο, μια ηλεκτρονική εγκατάσταση αμπελιού με σχηματοποιημένα αμπέλια και πινακίδες πάνω τους, που δίνουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο είδος κρασιού όπως και πολλά άλλα συναρπαστικά πράγματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το θεματικό πάρκο «The City of Wine» κόστισε 81 εκατομμύρια δολάρια.

Οι διαχειριστές του μουσείου ελπίζουν να είναι το μεγαλύτερο κέντρο κρασιού για τα επόμενα χρόνια, γράφει το lesechos.fr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ