Βρήκαν 19χρονο σκελετωμένο & αφυδατωμένο : Τον κρατούσε φυλακισμένο ο πατέρας του

Ο 19 χρονος κατάφερε να στείλει ένα e-mail εκλιπαρώντας για βοήθεια σε μια ειδική μονάδα της αστυνομία που χειρίζεται την ενδοοικογενειακή βία.

Η αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε τον πατέρα του 19χρονου, τον οποίο όπως αποδείχτηκε είχε ‘’φυλακίσει’’ μέσα στο ίδιο του το σπίτι. 
Ο υποσιτισμένος και αφυδατωμένος νεαρός έστειλε μια κραυγή για βοήθεια στην αστυνομία: ''Βοηθήστε με. Ο πατέρας μου θα με σκοτώσει''.

Οι αξιωματικοί ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με την υπόθεση αυτής της οικογένειας με βρετανική υπηκοότητα, όταν στο e-mail, ο νεαρός άνδρας ακουγόταν απελπισμένος, σύμφωνα με το ABC: «Διάσωση. Βοηθήστε με. Είμαι απελπισμένος. Ο πατέρας μου με κακοποιεί. Κρατούμαι φυλακισμένος. Σας παρακαλώ μην έρθετε σε επαφή μαζί μου γιατί θα με σκοτώσει». Στη συνέχεια έδωσε στην αστυνομία τον αριθμό τηλεφώνου και το e-mail της αδερφή του, η οποία ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την κατάσταση στους ερευνητές.

Οι αξιωματικοί τόσο από την Εθνική Αστυνομία όσο και από την Πολιτοφυλακή συνεργάστηκαν για την υπόθεση και έλαβαν ένταλμα για την έρευνα του σπιτιού της οικογένειας, το οποίο προστατευόταν με μεταλλικές ράβδους, αλουμινένια σίδερα και ξύλο.

Εντός του σπιτιού, η αστυνομία βρήκε τον 19χρονο «εξαιρετικά αδύνατο, αποπροσανατολισμένο» και με σημάδια ψυχολογικής κακοποίησης καθώς και σωματικού ξυλοδαρμού από τον πατέρα του. Ήταν επίσης αφυδατωμένος και υποσιτισμένος.
Το ABC ανέφερε ότι ο νεαρός άνδρας ήταν ένας «σκελετός με δέρμα»  και ζύγιζε μόλις 43 κιλά με ύψος 1,80 μέτρα.

Ο πατέρας αντιστάθηκε βίαια λίγο πριν συλληφθεί από την αστυνομία για παράνομη κράτηση.

Ο γιος δήλωσε στην αστυνομία πως ο πατέρας του τον χτυπούσε σε καθημερινή βάση, ενώ του έδινε μετά βίας φαγητό και νερό για να επιβιώσει, αναγκάζοντάς τον επίσης να μένει στο ίδιο δωμάτιο όλη την ημέρα.
Το σπίτι ήταν γεμάτο από σπασμένα, άχρηστα έπιπλα και σακούλες σκουπιδιών.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο πατέρας φαίνεται να είχε προβλήματα με τους γείτονες εξαιτίας των «παράξενων εμμονών του και των πιθανών ψυχικών ασθενειών». Προφανώς πίστευε ότι οι γείτονες τον δηλητηρίαζαν μέσω του νερού και πως παρήγαγαν επικίνδυνη ακτινοβολία, ενώ πίστευε πως ήταν στόχος και της ρωσικής μαφίας.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας κρατούσε κλειδωμένο κάποιο μέλος της οικογένειάς του, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Το θύμα ήταν ο μόνος γιος της οικογένειας των πέντε με βρετανική υπηκοότητα, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του και των δύο αδελφών του ηλικίας 20 και 16 ετών.

Πριν από 3 χρόνια, ο πατέρας είχε κλειδώσει όλα τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι, όπως αναφέρει το ABC,  αλλά η σύζυγος και τα τρία παιδιά κατάφεραν να ξεφύγουν επικοινωνώντας με έναν γείτονα.
 
Το 20minutos αναφέρει πως ο πατέρας καταδικάστηκε τότε για ενδοοικογενειακή βία, αλλά δεν πήγε στη φυλακή.

Κι ενώ οι γυναίκες της οικογένειας, που κακοποιούνταν για πολύ καιρό, μεταφέρθηκαν σε ένα καταφύγιο, ο γιος αποφάσισε να μείνει με τον πατέρα του για ένα διάστημα.

Η κακοποίηση ξεκίνησε όταν όλοι οι υπόλοιποι είχαν φύγει από το σπίτι και δεν είναι γνωστό αν τα άλλα μέλη της οικογένειας ήξεραν τι συνέβαινε στο γιο,.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ