Ο 18χρονος Μουσουλμάνος Χουσεΐν Νταϊτσίκ από τη Ροδόπη είναι ο "Έλληνας ήρωας" που σκοτώθηκε για να σώσει την αδελφή του

Ένας 18χρονος Έλληνας από τη Θράκη βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού στο Μόναχο, με τα διεθνή Μέσα να τον χαρακτηρίζουν ήρωα, καθώς έσωσε με τη ζωή του την αδελφή του.

Πρόκειται για τον Χουσεϊν Νταϊτζίκ, με καταγωγή από τον Άρατο Ροδόπης. Το παιδί είχε γεννηθεί στη Γερμανία, ήταν τρίδυμος με ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Στη Γερμανία ζούσαν με τους γονείς τους και πήγαιναν σε γερμανικό σχολείο. 
Ο «ήρωας του Μονάχου»

Ο νεαρός Έλληνας που έχασε τη ζωή του στη σφαγή στο Μόναχο περιγράφεται από αυτόπτες μάρτυρες και freelance δημοσιογράφους ως «ήρωας» που δέχθηκε δύο σφαίρες στην προσπάθειά του να σώσει την αδελφή του. Ο άτυχος νεαρός την έσπρωξε μακριά με αποτέλεσμα οι σφαίρες του δράστη να πλήξουν εκείνον θανάσιμα και να τραυματίσουν την κοπέλα  .

Το νεαρό αγόρι βρέθηκε χθες στο εμπορικό Κέντρο του Μονάχου με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του προκειμένου να κάνουν τα τελευταία τους ψωνιά πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα.

«Ο 17χρονος Έλληνας που βρέθηκε στο Μόναχο δέχθηκε δύο σφαίρες έξω από το εστιατόριο McDonald's μερικά μόλις μέτρα μακριά από το εμπορικό κέντρο  κέντρο Olympia. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύουν βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο πατέρα του νεαρού Έλληνα υπέστη καρδιακή προσβολή μαθαίνοντας τη δολοφονία του γιου του και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο. 

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα τρία θύματα τουρκικής καταγωγής και ένα θύμα με καταγωγή από το Κόσοβο. Πρόκειται για τους Σεβντά Ντακ, Τσαν Λειλά, Σελτσούκ Κιλίτς και Ζαμπέργια Ντιγιαμάντ. Σύμφωνα με βρετανικά δίκτυα ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν ακόμα δύο άτομα με καταγωγή από το Κόσοβο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ