Πρόεδρος Φιλιππίνων: Τάισε σε κροκόδειλο πολιτικό του αντίπαλο - Νέος "δημοκράτης" στην παγκόσμια σφαίρα

Νέες αποκαλύψεις για την δράση του νέου ηγέτη των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε έρχονται να σοκάρουν τη διεθνή κοινή γνώμη.

Ο Έντγκαρ Ματομπάτο, πρώην μέλος της διαβόητης γκανγκστερικής ομάδας Davao Death Squad, δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία ότι μέσα σε διάστημα 25 ετών ο ίδιος και άλλοι εκτέλεσαν περίπου 1.000 ανθρώπους, προχωρώντας στην αποκάλυψη φρικιαστικών λεπτομερειών.

Οι εκτελέσεις φαίνεται πως διατάχθηκαν από τον νυν πρόεδρο της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως  δήμαρχος της πόλης Νταβάο. Οι περισσότεροι από τους εκτελεσθέντες θεωρούταν πολιτικοί του αντίπαλοι. 

Σύμφωνα με τον Ματομπάτο, μία από τις εκτελέσεις περιλάμβανε τη ρίψη ενός εκ των θυμάτων ως τροφή σε κροκόδειλο.

Ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε απέρριψε ασφαλώς αυτές τις καταγγελίες, λέγοντας ότι οι έρευνες εκείνην την εποχή εναντίον του δημάρχου δεν είχαν καταλήξει πουθενά.

Ο 57χρονος Ματομπάτο κατέθεσε πως η κύρια υποχρέωση της ομάδας θανάτου ήταν η εκτέλεση εμπόρων ναρκωτικών, βιαστών και δολοφόνων, ωστόσο οι πολιτικοί «εχθροί» του τότε δημάρχου ήταν επίσης μια από τις αρμοδιότητές τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται ανάλογες καταγγελίες εις βάρος του νέου προέδρου των Φιλιππίνων, ο οποίος πριν λίγες ημέρες απασχόλησε και πάλι την επικαιρότητα όταν επιτέθηκε φραστικά κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ