Θρηνεί το Χόλιγουντ: Ο Κέρτις Χάνσον, σκηνοθέτης του L.A. Confidential βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του

Νεκρός στο σπίτι του στη Καλιφόρνια, σε ηλικία 71 ετών βρέθηκε ο διάσημος σκηνοθέτης Κέρτις Χάνσον, ο άνθρωπος πίσω από ταινίες – σταθμό στον κινηματογράφο, όπως το L.A. Confidential και 8 Mile.
 

Το θάνατό του ανακοίνωσε η αστυνομία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε φυσικά αίτια. Επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, το TMZ αναφέρει πως ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη στο Χόλιγουντ Χιλς μετά από τηλεφώνημα ενός άνδρα. Όλα δείχνουν πως ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο Κέρτις Χάνσον γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1945 στο Ρίνο της Νεβάδα και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες. Παράτησε το σχολείο για να βρει δουλειά ως φωτογράφος και συντάκτης στο περιοδικό Cinema.

Η πορεία του στο σινεμά ξεκίνησε το 1970 όταν συνέγραψε το The Dunwich Horror, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το έκανε το 1973 με την ταινία Sweet Kill, της οποίας είχε γράψει και το σενάριο.

Οι μεγάλες επιτυχίες του ήρθαν στη δεκαετία του ’90, αρχικά με τα θρίλερ The Hand That Rocks the Cradle και The River Wild (στο οποίο πρωταγωνιστούσαν η Μέριλ Στριπ και ο Κέβιν Μπέικον). Η ταινία που τον εδραίωσε ήταν το L.A. Confidential, όπου σκηνοθέτησε ένα... μάτσο αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Κέβιν Σπέισι, η Κιμ Μπάσιντζερ, ο Ράσελ Κρόου, ο Ντάνι ντε Βίτο, ο Γκάι Πιρς.

Η ταινία αυτή, που ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα του James Ellroy κέρδισε δυο Όσκαρ: καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, το οποίο ο Χάνσον μοιράστηκε με τον Μπράιαν Χένγκελαντ και καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου για την Κιμ Μπάσιντζερ.

Ο Χάνσον ήταν ο σκηνοθέτης και της ταινίας 8 Mile με τον Έμινεμ, ενώ ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε και την ταινία Wonder Boys με τον Μάικλ Ντάγκλας και τον Τόμπι Μακγουάιαρ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ