Έφυγε από τη ζωή ο οπερατέρ και διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Σμαραγδής , αδελφός του βραβευμένου σκηνοθέτη

Πέθανε χτες ο γνωστός οπερατέρ και διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Σμαραγδής.  

Ο αδερφός του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή έχασε τη μάχη τον καρκίνο. 

Ο Νίκος Σμαραγδής ετοιμάζονταν για την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας του αδελφού του, με θέμα τη ζωή του Καζαντζάκη. «Την πρώτη κλακέτα θα την αφιερώσουμε στο Νίκο, ήταν πολύ μεγάλος καλλιτέχνης» δήλωσε στο ο αδερφός του, Γιάννης.   Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

«Η απώλεια του Νίκου Σμαραγδή, σπουδαίου οπερατέρ και διευθυντή φωτογραφίας, αφήνει φτωχότερο το χώρο του ελληνικού κινηματογράφου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμα του και σημειώνει ότι ο Νίκος Σμαραγδής με την υψηλή τεχνική και την ευαισθησία του φώτισε κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες και ντοκιμαντέρ Ελλήνων κινηματογραφιστών, μεταξύ των οποίων της αείμνηστης Φρίντας Λιάππα, του αδελφού του Γιάννη κ.ά.  

«Σεμνός και ακέραιος άνθρωπος, σύντροφος πιστός στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ο Νίκος Σμαραγδής αφήνει πίσω του μόνο φίλους και αγαπημένους συνεργάτες.   Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Νίκου Σμαραγδή και απευθύνει στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια» 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ