Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ: 1εκ λίρες θα χάσει η Βασίλισσα Ελισάβετ από επιδοτήσεις της ΕΕ λόγω Brexit

Ένα απρόσμενο πρόβλημα έρχεται να προκαλέσει στον προϋπολογισμό της Βασίλισσας της Αγγλίας η επικείμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την  The Sunday Telegraph το Brexit θα προκαλέσει μια ετήσια «μαύρη τρύπα» στα έσοδα της τάξης του ενός εκατομμυρίου λιρών. 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την κατάργηση των γεωργικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν τα αγροκτήματα της Βασιλικής Οικογένειας στο Norfolk και που πλησιάζουν τις 700.000 λίρες τον χρόνο. Επιπλέον, άλλες 300.000 λαμβάνουν τα κτήματα που βρίσκονται κοντά στο κάστρο του Windsor.

Ταυτόχρονα, και η περιουσία του πρίγκιπα Κάρολου περιλαμβάνει γεωργικές εκτάσεις που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ με το ποσό των 100.000 λιρών.
 
Ωστόσο, οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα οικονομικά του παλατιού ευελπιστούν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν άνετα την απώλεια των γεωργικών επιχορηγήσεων.
Δεν είναι όμως το ίδιο σίγουροι και οι αγρότες της Βρετανίας, οι οποίοι θα δουν συνολικά να χάνονται δισεκατομμύρια επιδοτήσεων αλλά και προνόμια που προσέφερε η κοινή αγροτική πολιτική και η κοινή αγορά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ