Natalie Portman: Στο Χόλυγουντ οι γυναίκες υφίστανται διακρίσεις - Όλη η διανομή είναι στα χέρια των ανδρών

Την διαπίστωση ότι στο Χόλυγουντ οι γυναίκες υφίστανται διακρίσεις έναντι των αντρών έρχεται να υποστηρίξει και η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Natalie Portman.

Η 35χρονη Ισραηλινή ηθοποιός  έκανε στις Κάννες το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία «A love story and Darkness», που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Amos Oz, για την οποία έγραψε το σενάριο και πρωταγωνίστησε.

Ωστόσο, θεωρεί ότι η ενασχόλησή της με την παραγωγή της ταινίας αποτελεί εξαίρεση. «Μάλλον για μένα όλο αυτό ήταν λιγότερο δύσκολο, από ό,τι για άλλες γυναίκες, γιατί εγώ είμαι αναγνωρισμένη πια στο κατεστημένο του Χόλυγουντ», είπε και πρόσθεσε: «Οι διανομείς των ταινιών είναι κυρίως άντρες.

Οι παραγωγοί και οι επενδυτές, επίσης, είναι άντρες. Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι όλοι όσοι παίρνουν τις αποφάσεις στο Χόλυγουντ και καθορίζουν την παραγωγή πολιτισμού είναι άντρες. Θα πρέπει να βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

Το 2011, η Portman βραβεύτηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award και BAFTA α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Μαύρος Κύκνος» (Black Swan, 2010).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ