Γ. Βερνίκος, Πρόεδρος ΟΚΕ: Μέλημά μας η προώθηση ειρηνικών κοινωνιών & χωρίς αποκλεισμούς στις δύο ακτές της Μεσογείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος κορυφής των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών και Συναφών Οργανισμών, που διεξήχθη το διήμερο 24-25/10 από την  Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.), σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδoς (Ο.Κ.Ε.).
 

Στο πλαίσιο της συνόδου ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε., Γιώργος Βερνίκος δήλωσε σχετικά:

«Η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου δοκιμάζεται σήμερα από πληθώρα προβλημάτων και αναταράξεων που χρήζουν αποτελεσματικής και συμπεφωνημένης αντιμετώπισης με πρώτο το μεταναστευτικό.

 

Χρειάζεται να βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία και να καταρτίζουμε σχέδια κοινά δράσης και πολιτικές που θα μας επιτρέψουν να ελέγξουμε τις οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις του ζητήματος.

 

Το ίδιο και για κάθε μείζον ζήτημα, όπως είναι η κοινωνική ένταξη και η αξιοπρεπής διαβίωση, η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, η δια βίου εκπαίδευση και η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.

 

Η προώθηση ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών, πρέπει να είναι το μέλημα όλων μας και στις δύο ακτές της Μεσογείου και πιστεύω ότι η φετινή Ευρωμεσογειακή Σύνοδος συνέβαλε σε αυτή την κατεύθυνση».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ