Ο κούκλος πρωταγωνιστής του "Απέραντο Γαλάζιο" μόλις έγινε μπαμπάς στα 54! Πως είναι σήμερα ;

Ο Jean-Marc Barr μεγάλωσε. Ο Αμερικανογάλλος πρωταγωνιστής της περίφημης ταινίας που έκανε διάσημη την Αμοργό ''Απέραντο Γαλάζιο'' έγινε μπαμπάς στα 54! 

Ο όμορφος νεαρός που εμφανίζεται στο τέλος της ταινίας να προτιμά την ζωή με το δελφίνι από το μωρό που του αναγγέλλει η τρελά ερωτευμένη μαζί του Ροζάνα, άργησε να γίνει μπαμπάς. 

Τώρα όμως, απέκτησε γιο από την σύντροφο του, σκηνοθέτιδα  Stella Di Tocco . 

''Ο Jude, φτάνει στην κατάλληλη στιγμή , λέει στο Pure People, που είμαι χαρούμενος και με την δουλειά μου & με την ζωή μου''. 

''Με την σύντροφο μου γνωριστήκαμε πριν από 2 χρόνια στο Φεστιβάλ Anger και ερωτευτήκαμε αμέσως.'' 

Ο Jean-Marc Barr εξομολογείται στην συνέντευξη του στο Pure People ότι εργάζεται σήμερα επιλεκτικά σαν ηθοποιός & σκηνοθέτης. 

Μετά το ''Απέραντο Γαλάζιο''που έγινε παγκόσμια επιτυχία και στην κυριολεξία τον εκτόξευσε στην δημοσιότητα ο καλλονός πρωταγωνιστής αποσύρθηκε για λίγο γιατί δεν άντεχε τα σκληρά φώτα τόσο μεγάλης έκθεσης.

Στην συνέντευξη του για το γιο του παραπονέθηκε ότι δουλεύει για τον ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό & Αμερικανικό κινηματογράφο αλλά το Χόλιγουντ δεν τον θέλει.

Le Grand Bleu - Η ταινία που έσπασε κάθε ρεκόρ και αγαπήθηκε όσο λίγες

Ο Ζακ και ο Ένζο γνωρίζονται από παιδιά και είναι φίλοι αδερφικοί. Το πάθος που τους ενώνει είναι η ελεύθερη κατάδυση: το πιο επικίνδυνο, μυστηριώδες και συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο.
Καθώς μεγαλώνουν, χάνουν επαφή μεταξύ τους. Ο Ζακ γίνεται ανίκητος πρωταθλητής των καταδύσεων και καλεί τον Ένζο σε μια μεγάλη διεκδίκηση του τίτλου. 
Από τη Σικελία, ο Ζακ, ανίκητος πρωταθλητής επί έξι χρόνια στις ελεύθερες καταδύσεις θα αναζητήσει τον Ένζο στις Ανδεις όπου μένει για να τον φέρει πίσω ως αντίπαλο διεκδικητή του τίτλου. Η αναμέτρηση τους θα τους οδηγήσει σε καταστάσεις πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες

Τα ανθρώπινα όρια δοκιμάζονται και αλλάζουν καθώς οι αντίπαλοι βυθίζονται στη θαλάσσια άβυσσο...

Μυστηριώδης, αξέχαστη και θεαματικά απολαυστική ταινία του Λικ Μπεσόν. Με ανεπανάληπτες υποβρύχιες σκηνές που κόβουν την ανάσα ακόμα και... του πιο έμπειρου δύτη και γυρίσματα στη Σικελία, αλλά κυρίως στο Αιγείο (Αμοργό, Ίο και Κουφονήσια), το αριστούργημα του Μπεσόν είναι μια κλασσική ταινία που σε γεμίζει δέος και μένει αξέχαστη σε όλους όσοι την έχουμε δει.
Απέραντο γαλάζιο, όνομα και πράγμα. Ατέλειωτα υποβρύχια πλάνα και καταγάλανα νερά, να τα πιεις στο ποτήρι, με την ονειρική ταινία του Λικ Μπεσόν να έχει ελληνικό άρωμα, αφού τα περισσότερα πλάνα έγιναν στην παραλία της Αγίας Άννας στην Αμοργό. Τα στοιχεία θρίλερ και η μυστηριώδης πλοκή δεν λείπουν ούτε εδώ, με τον βυθό να δένει εξαιρετικά τις εσωτερικές εντάσεις της ταινίες. Και με έναν Ζαν Ρενό στα πρώτα και καλύτερα ερμηνευτικά του βήματα


Ένα υπέροχα απέραντο, αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο

Όπως προαναφέρθηκε, αρκετές από τις σκηνές της ταινίας έχουν γυριστεί στην περίφημη παραλία της Αγίας Άννας, κάτω από το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία συμμετείχαν και κάτοικοι της Αμοργού.
Η Αμοργός αναδύεται μέσα από ένα υπέροχα απέραντο, αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο κάτω από το φως ενός ήλιου δυνατού, σαν του Αυγούστου. Σκηνικά της ταινίας, που περιγράφει τον δυνατό έρωτα που νιώθουν οι άνθρωποι και που στο τέλος οδηγεί τον καθένα από αυτούς στην οικογένεια της επιλογής του, δηλαδή στην οικογένεια της καρδιάς του.

Μια ταινία σταθμός για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της. Εξαιρετική και η μουσική του Eric Serra, παγκοσμίου φήμης συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής:
Είναι αλήθεια ότι μετά την προβολή της ταινίας, το νησί γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στον τουρισμό, αφού άνθρωποι από όλο τον κόσμο ήθελαν να επισκεφτούν το νησί με τα υπέροχα γαλάζια νερά.


Μια ταινία ύμνος στη φύση, την ελευθερία, τη ζωή

Χαρακτηριστικά τα σχόλια που γράφτηκαν την εποχή που πρωτοπαίχθηκε η ταινία στην Ελλάδα:

«Ένα καλτ αριστούργημα που σου κόβει την ανάσα».
«Μια ταινία ύμνος στη φύση, την ελευθερία, τη ζωή».
«Αξεπέραστη ταινία. Από τις καλύτερες όλων των εποχών. Λικ Μπεσόν, Ροζανα Αρκέτ, Ζαν Ρενό, Ζαν Μαρκ Μπαρ, στις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους».
«Εξαιρετική ταινία. Οι εικόνες αρκούν και τα λόγια είναι περιττά».
«Κρίμα που έπρεπε κάποιοι ξένοι να γυρίσουν αυτήν την ταινία για να ανακαλύψουμε την ελληνική ομορφιά...»


Έξυπνο χιούμορ αλλά και αρκετή δόση μελαγχολίας

Ειδικότερα, το «Απέραντο Γαλάζιο» είναι μία πολύ δυνατή ταινία, που αφηγείται τις περιπέτειες δύο φίλων που ασχολούνται με τις καταδύσεις. Ο Jean Reno υποδύεται έναν παγκόσμιο πρωταθλητή καταδύσεων, τον Enzo, ο οποίος κυνηγάει με μανία τη δόξα. Ο Jean-Marc Barr υποδύεται τον παιδικό φίλο του Enzo, τον Zack, ο οποίος λατρεύει τη θάλασσα και συγκεκριμένα τις καταδύσεις. Οι δύο φίλοι λαμβάνουν μέρος σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα καταδύσεων και η δράση ξεκινά.

Για όσους αγαπούν τη θάλασσα, η συγκεκριμένη ταινία θα τους ενθουσιάσει. Τα τοπία, οι υποβρύχιες λήψεις, η μαγεία του υδάτινου κόσμου, καθιστούν τη συγκεκριμένη ταινία μοναδική. Η ηρεμία που πηγάζει από αυτή την ταινία είναι εκπληκτική.

Ο σκηνοθέτης Luc Besson, σε συνδυασμό με τη μουσική που συνέθεσε ο Eric Serra, κατάφερε να δημιουργήσει ένα κλίμα ηρεμίας και γαλήνης.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, κάποιες σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν σε ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στην Ίο και στην Αμοργό και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Πέρα όμως από τη ηρεμία που προσφέρει η συγκεκριμένη ταινία, υπάρχουν και αρκετές στιγμές έντασης, ιδίως κατά τη διάρκεια των ελεύθερων καταδύσεων.

Φυσικά από την ταινία δε λείπει και το μελαγχολικό στοιχείο, το οποίο εξάλλου είναι στενά συνδεδεμένο με τα άτομα που αγαπούν τη θάλασσα και ιδιαίτερα το βυθό και τις καταδύσεις.

Συνολικά, η συγκεκριμένη ταινία, η οποία διαρκεί δύο ώρες, είναι αξιόλογη και σίγουρα αξίζει να τη δείτε. Μη σας τρομάζει το γεγονός ότι γυρίστηκε το 1988, οι σκηνές είναι εκπληκτικές και έτσι δε θα καταλάβετε ότι είναι γυρισμένη πριν από 25 χρόνια. Ετοιμαστείτε για μία μοναδική υποθαλάσσια εμπειρία, με έξυπνο χιούμορ αλλά και με αρκετή δόση γλυκιάς μελαγχολίας, ειδικά προς το τέλος της ταινίας.
Η ταινία τιμήθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου με τα βραβεία Καλύτερης Εικόνας και Καλύτερης Μουσικής στην απονομή του 1988.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ