Πέθανε ο ηθοποιός Γ. Βασιλείου μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 66 ετών ο δημοφιλής  ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου  μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο . 

Ο γνωστός απο την πολυαγαπημένη σειρά του Ant1 Καλημέρα Ζωή τηλεοπτικός «ταξίαρχος Στάθης Θεοχάρης» πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στη Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Το 1973 γνώρισε την σύζυγό του, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. 

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, όπως οι Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο και από τη συνεργασία τους γεννήθηκε ο τηλεοπτικός «ταξίαρχος Στάθης Θεοχάρης», στην καθημερινή σειρά «Καλημέρα Ζωή».

Στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, εμφανίστηκε σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές. 

Τα τελευταία 12 χρόνια έμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

Νοσηλευόταν συνεχώς τους τελευταίους μήνες ο αγαπητός ηθοποιός αλλά έδειχνε να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα ενώ πήρε εξιτήριο και γύρισε στο σπίτι του στη Σαλαμίνα. “Το παλεύω. Θέλω να πιστεύω πως είμαι όπως νιώθω. Δηλαδή καλά”, είχε πει λίγο μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας: “Η αισιοδοξία και οι ελπίδες πεθαίνουν τελευταίες”.

Στο πλευρό του είχε πάντα την σύζυγό του και τα παιδιά του Βασίλη και Ιουλιέτα αλλά και όλους τους φίλους από το θέατρο και την τηλεόραση που τον επισκέπτονταν στο νοσοκομείο. 

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βασιλείου
Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950. Ηταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Υπήρξε βουλευτής στη Β' περιφέρεια Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία (2004 - 2007) και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Τμήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας.

Γεννήθηκε στην πόλη της Λαμίας, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου (1979) και Ιουλιέττα Βασιλείου (1988).

Το αντικαπνιστικό του μήνυμα

Αυτό που έπαθα το έπαθα από το τσιγάρο. Κάπνιζα δύο πακέτα την μέρα. Γι’ αυτό τώρα, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ένα πράγμα λέω σε όλους: "Κόψτε το τσιγάρο!"», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ