Mamma Mia στα Ελληνικά! Με την Δέσποινα Βανδή & την Demy, από 8/12 στο θέατρο Ακροπόλ

Το μιούζικαλ «Mamma Mia... πώς ν' αντισταθώ» κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Ακροπόλ», με τη Δέσποινα Βανδή στον ρόλο της Ντόνα, της Αγγλίδας που ζει πλέον σε ελληνικό νησί, όπου είναι ιδιοκτήτρια μιας ταβέρνας.
 

Το θεατρικό φαινόμενο που έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.
Η Θέμιδα Μαρσέλλου προσπάθησε να κρατήσει «τη φρεσκάδα και την απλότητα του κειμένου», ενός κειμένου «ζωντανού, με ελληνικό χρώμα».

 

Το «Mamma Mia» έχει «κέφι, ενέργεια, ιδιαίτερα στο τέλος, στη σκηνή του γαμήλιου πάρτι», στην οποία ελπίζει η πλατεία να «ενωθεί» με τη σκηνή και να χορέψουν όλοι μαζί στους ρυθμούς του «Waterloo», του μόνου τραγουδιού που ακούγεται με αγγλικούς στίχους.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ντόνα Σέρινταν ερμηνεύει η Δέσποινα Βανδή, μπαίνοντας, για πρώτη φορά, στον χώρο του μιούζικαλ. «Ηθελα πολλά χρόνια να κάνω μιούζικαλ αλλά δεν ερχόταν η πρόταση», λέει η δημοφιλής καλλιτέχνις. «Επρεπε να γίνω μητέρα δύο παιδιών, για να μπορέσω να παίξω την Ντόνα. Την κόρη δεν θα την παίξω ποτέ», παραδέχεται. Καλώς να δεχθεί την κριτική, αλλά «όχι εκ των προτέρων. Να εκτεθεί και να κριθεί κάποιος, αλλά όχι εκ προοιμίου». Τα συναισθήματα της χαράς και της ευτυχίας διαρκούν μέχρι σήμερα κι ενισχύονται κάθε μέρα και περισσότερο.


«Στις πρόβες αισθάνομαι σαν να έχω πάει πενταήμερη!»
τονίζει. Ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφέρει το πώς αισθάνθηκε την πρώτη φορά που πήγε στην πρόβα. «Ηταν σαν να μπαίνεις σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο και να μην έχεις διαβάσει λέξη! Είχα όμως την όρεξη και τη διάθεση να τα μάθω όλα! Καθόμουν στο ?τελευταίο θρανίο? και παρακολουθούσα το καθετί».

Η μουσική διεύθυνση-διδασκαλία ορχήστρας είναι του Ηλία Καλούδη, οι χορογραφίες της Αννας Αθανασιάδη, τα σκηνικά φκιλοτέχνησε ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκκορού και τους φωτισμούς σχεδίασε ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Video design ? προβολές: Κάρολος Πορφύρης. Φωνητική Διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης.

 

Πρωταγωνιστούν: Δέποινα Βανδή, Ακης Σακελλαρίου, Demy, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου και ο Αρης Μακρής.
Παίζουν: Βασίλης Αξιώτης, Μαρία Βασιλάτου, Βαρβάρα Νεμπή, Βαγγέλης Πιτσιλός, Μανώλης Θεοδωράκης, Ασπασία Λαιμού, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου, Γιάννης Πλιάκης, Σεργκέι Γκριτσένκο και η Θέμις Μαρσέλλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ