Οι αξιαγάπητες δίδυμες Ιρένε και Φίλις γιόρτασαν τα 100 τους γενέθλια! Ποιό το μυστικό της μακροζωίας τους

Οι δίδυμες αδελφές  Ιρένε Κράμπ και Φίλις Τζόουνς μόλις γιόρτασαν μαζί τα 100 τους γενέθλια!

Οι δύο αδελφές γεννήθηκαν με 25 λεπτά διαφορά στις 20 Νοεμβρίου 1916. Πάντα ήταν αχώριστες. Πήγαν στο ίδιο σχολείο, εργάστηκαν στην ίδια εταιρία κεραμικών και τώρα ζουν στο ίδιο σπίτι.

Ωστόσο, δεν είναι ταυτόσημες δίδυμες. Έχουν διαφορετική εμφάνιση και εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Η Ιρένε είναι πιο ήρεμη και ορθολογική , ενώ η Φίλις είναι αυτό που θα λέγαμε  ανήσυχο πνεύμα. Οι δυό τους είχαν και μια μεγαλύτερη αδερφή, τη Ντόροθι, η οποία έφυγε από τη ζωή το2006 σε ηλικία 92 ετών. Πια ζουν μόνες τους καθώς οι σύζυγοι τους, Σάμιουελ και Ρέι, πέθαναν στα 90 τους.

Τις δύο αδελφές φροντίζει ο γιός της Φίλις, ο Καρλ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Πατρίσια επισκέπτονται τις δυο γυναίκες καθημερινά.  Οπώς αναφέρει, παρά την μεγάλη ηλικία τους, η μητέρα και η θεία του δεν εξαρτώνται από άλλους ανθρώπους και δεν απαιτούν συνεχή φροντίδα.

Στο πάρτι των φετινών γενεθλίων τους παραβρέθηκαν 48 καλεσμένοι. Παραδόξως, η Ιρένε και η Φίλις δεν ζήτησαν από τους φίλους και τους συγγενείς τους να τους κάνουν δώρα για τα γενέθλιά τους. Αντίθετα, ζήτησαν να κάνουν δωρεές στον οργανισμό των ασθενοφόρων. Κάθε μέρα, οι ειδικοί από αυτό τον οργανισμό βοηθάνε χιλιάδες ανθρώπους σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα και όσους χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια.

Η Ιρένε και η Φίλις πιστεύεται, ότι είναι ένα από τα έξι αιωνόβια δίδυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα 100 τους γενέθλια, οι δυο αδελφές έλαβαν ξεχωριστά μια κάρτα υπογεγραμμένη από την Βασίλισσα. Όταν ρωτήθηκαν για το μυστικό της μακροζωίας, η Ιρένε απάντησε: “Η σκληρή δουλειά και το καλό φαγητό είναι το μυστικό μας. Αυτό είναι το μυστικό μας.”

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ