Φωτό: Αυτός είναι ο Αφγανός - δράστης της επίθεσης στην Κέρκυρα (Βίντεο)

Η είδηση ήρθε να επιβεβαιώσει τις υποψίες που υπήρχαν πως ο Αφγανός πιου κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας Μαρία Λαντενμπέργκερ στο Φράιμπουργκ πριν λίγες εβδομάδες, είναι το ίδιο πρόσωπο με τον δράστη της επίθεσης εναντίον μιας 20χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, αφού οι ελληνικές Αρχές έλαβαν από τις αντίστοιχες γερμανικές τα αποτυπώματά του, τα οποία "έτρεξαν" στο αρχείο, που επιβεβαίωσε πως ο Αφγανός "κρύβεται" πίσω και από τις δύο επιθέσεις.

Τότε, ο δράστης είχε συλληφθεί, δικάστηκε και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 10 ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε μετά το πέρας των 2/5 της ποινής του, εκμεταλλευόμενος τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Οι πληροφορίες  ελληνικών και γερμανικών Αρχών
Πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν νωρίτερα πως "από τα πρώτα στοιχεία που μας έχουν σταλεί φαίνεται ότι υπάρχει ταυτοποίηση", ωστόσο ορισμένα από τα στοιχεία, όπως η ηλικία και ο τόπος καταγωγής διαφοροποιούνται από αυτά που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές Αρχές.

"Μόνο με την φωτογραφία που έχουν στείλει δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα", τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, ενώ ακόμη σημείωναν πως έχουν ζητηθεί αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Την ίδια στιγμή, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και ταυτοποιήθηκε τελικά πως πίσω από τις δύο επιθέσεις βρίσκεται ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος να σημειώσουμε πως και τις δύο φορές δήλωσε πως ήταν 17 ετών, ούτως ώστε να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης ως ανήλικος.

Την είδηση είχε μεταδώσει και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ