Mόνο στο eirinika: 15 tips ευτυχίας για τις γιορτές από την expert Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Ευγνωμοσύνη, μικρές πράξεις καλοσύνης και θετικές σκέψεις είναι μια κατεύθυνση για περισσότερη ευτυχία τώρα τις γιορτές. 

Ακολουθούν 15 tips με λεπτομερείς συμβουλές.

1. Γράψε τη λίστα για όσα είσαι ευγνώμων το 2016. Βρες τουλάχιστον 5 πράγματα. Η ευγνωμοσύνη είναι παράγων ευτυχίας.

2. Άκου κάθε μέρα την αγαπημένη σου μουσική και θα σου ανεβάζει τη διάθεση.

3. Κάνε, κάθε μέρα, μια μικρή πράξη καλοσύνης: χαμογέλα στους άγνωστους, δώσε ένα κουτί κουραμπιέδες σε κάποιους που έχουν ανάγκη από χαρά ή φαγητό. Οι μικρές πράξεις καλοσύνης φέρνουν ευτυχία σε αυτόν που τις κάνει.

4. Κάνε ένα “προσκύνημα” στη φύση. Βγες στον καθαρό αέρα, περπάτα, άλλαξε παραστάσεις και οι ορμόνες της ευτυχίας σου θα ενεργοποιηθούν.

5. Σκέψου για αυτές τις μέρες θετικά, αντικαθιστώντας κάθε αρνητική σκέψη με μια άλλη πιο ευχάριστη.

6. Συνάντησε και κάνε αγκαλιές με τα πρόσωπα που αγαπάς. Αν δεν προλαβαίνεις να τους δεις όλους, επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά για ευχές.

7. Βρες δύο ώρες για τον εαυτό σου και κάνε κάτι ευχάριστο για σένα: ένα ζεστό αφρόλουτρο, διάβασε ένα βιβλίο που σου ανεβάζει το ηθικό, περιποιήσου τα φυτά σου, πήγαινε για ψάρεμα.

8. Υποστήριξε συλλόγους ή πρόσωπα, που πιστεύεις στο έργο τους, π.χ. αγοράζοντας ένα τετράδιο ή μαρμελάδες από μπαζάρ.

9. Δώσε εθελοντικά μία ώρα από το χρόνο σου για ένα θετικό σκοπό (κι αυτό καλοσύνη είναι) π.χ. φτιάχνοντας σουπίτσα στην εκκλησία, συμμετέχοντας σε μπαζάρ σαν πωλητής/τρια υπέρ ενός συλλόγου, φυτεύοντας δέντρα, κλπ.

10. Θυμήσου ότι τα δώρα στους άλλους δεν είναι “πρέπει”. Αν σε αγχώνει αντί να σου δίνει χαρά, το να " πρέπει" να διαλέξεις δώρο, αν δεν έχεις χρήμα, διάθεση ή χρόνο, μην το κάνεις. Χάρισε ό,τι έχεις. Αισθήματα, αγκαλιές, τραγούδα με την κιθάρα σου, γράψε ένα ποίημα...

11. Κάνε δώρα από τα χεράκια σου: το δικό σου γλυκό ή το δικό σου κρασί ή το δικό σου λάδι ή τα δικά σου διακοσμητικά ή χειροτεχνίες.

12. Μην κάνεις συγκρίσεις του εαυτού σου με τους άλλους, για το πώς περνάνε εκείνοι στις γιορτές, και θα νιώθεις μόνο χαρά. Άλλωστε, δεν ξέρεις την αλήθεια των άλλων.

13. Οι υπερβολές στο φαγητό και στο εξαντλητικό μαγείρεμα, δεν αποδεικνύουν τίποτα. Η παρέα είναι το παν και τα κέφια του οικοδεσπότη. Τα φαγητά είναι συμπλήρωμα.

14. Πες στον εαυτό σου στον καθρέφτη: “Καλά τα κατάφερες και φέτος!”

15. Με αφορμή το τέλος του χρόνου, πέτα, δώσε, διώξε, αποχαιρέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι, ό,τι παλιό, άχρηστο, αχρησιμοποίητο, όποιους τοξικούς και βλαβερούς στη ζωή σου.

Καλές κι ευτυχισμένες γιορτές!

 

Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Συγγραφέας, Inspirational Speaker, Blogger, Book Lover, Hiker, Δημιουργός του site www.tsemperlidou.gr

 

Τα βιβλία της Κατερίνας Τσεμπερλίδου για την ευτυχία θα τα βρείτε εδώ: http://www.hartinipoli.gr/index/list.asp?id=1700 http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002010/psyxikh-mpoygada

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ