Ντ. Τραμπ: «Το να έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία είναι καλό. Μόνο οι ηλίθιοι πιστεύουν ότι είναι κακό»

Την επιθυμία του να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας επανέλαβε το Σάββατο ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ταυτόχρονα, πάντως, διόρισε επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών τον πρώην γερουσιαστή Νταν Κόουτς, εναντίον του οποίου η Μόσχα έχει επιβάλει κυρώσεις. Η κίνηση του Ρεπουμπλικανού πολιτικού και μεγιστάνα έχει στόχο να καθησυχάσει όσους πιστεύουν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα έχει επιεική στάση προς τη Ρωσία.

«Το να έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία είναι καλό, όχι κακό. Μόνο οι "ανόητοι” άνθρωποι ή οι ηλίθιοι πιστεύουν ότι είναι κακό», έγραψε ο κ. Τραμπ, σε σειρά από μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η άποψη του κ. Τραμπ είναι αντίθετη με εκείνη πολλών Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και γερουσιαστών, οι οποίοι είναι ιστορικά εχθρικοί προς τη Μόσχα.

«Έχουμε αρκετά προβλήματα σε όλο τον κόσμο, χωρίς να προσθέτουμε ακόμη ένα. Όταν γίνω πρόεδρος, η Ρωσία θα μας σέβεται πολύ περισσότερο από τώρα και οι δύο χώρες μας ίσως να συνεργαστούν για να λύσουν κάποια μεγάλα προβλήματα που βαραίνουν τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ