Στο νοσοκομείο εισήχθη η Π. Ρούπα - Ολόκληρο οπλοστάσιο ανακάλυψαν στο σπίτι της

Η Εισαγγελέας Ανηλίκων κυρία Νικολού έλαβε τις απαιτούμενες γνωματεύσεις των κοινωνικών λειτουργών και των γιατρών που παρακολουθούν το παιδί της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

'Ηδη συντάσσει την εισαγγελική διάταξη για την ανάθεση της επιμέλειας του 6χρονου αγοριού της Πόλας Ρούπα, που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.  Οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία κατέβαλαν από την πρώτη στιγμή κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μεταφέρθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου για εξετάσεις.Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πρωί οι δύο κρατούμενες παραπονέθηκαν ότι ένιωθαν αδιαθεσία και αδυναμία.

Για τον λόγο αυτό, με ισχυρή συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, διακομίστηκαν στο «Σωτηρία» το οποίο εφημερεύει. Σύμφωνα και πάλι με την αστυνομία, περιμένουν να υποβληθούν προληπτικά, σε μια σειρά εξετάσεων, προκειμένου να αποφανθούν οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας τους.

Δ. Τζανακόπουλος: Να δωθεί στους συγγενής της Ρούπα το Παιδί

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως "το παιδί περνάει έναν έλεγχο. Πρέπει άμεσα να παραδοθεί στην οικογένειά του, στους συγγενείς του ώστε να μπει σε ένα περιβάλλον ηρεμίας. Πρέπει όλες οι διαδικασίες να κινηθούν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία. Η διοίκηση κινείται με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς. Πολύ πολύ σύντομα θα έχουμε μια εξέλιξη θετική".

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στη διαπραγμέτευση όπου τόνισε πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να κλείσει την αξιολόγηση γρήγορα χωρίς να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά και στις συζητήσεις για το Κυπριακό, όπου επισήμανε πως «η μη παρουσία Ερντογάν στην Πολυμερή αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα».

 Όπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν στο σπίτι της Ρούπα

Πολεμικά τυφέκια, χειροβομβίδες και άλλος οπλισμός βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο σπίτι που έμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη των δύο γυναικών, βρέθηκαν: Στο σπίτι στη περιοχή της Ηλιούπολης, όπου διέμενε η Ρούπα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- δύο πολεμικά τυφέκια,

- δύο πιστόλια,

- τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και

- φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Κοντά στο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.  Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά. Τα κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις. Οι έρευνες στις παραπάνω οικίες συνεχίζονται.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ