Ο Άκης Πετρετζίκης μας ξετρελαίνει με απολαυστική χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπύρα!

Μια υπέροχη και πεντανόστιμη πρόταση για το τραπέζι σας.

Συστατικά

    1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές
    350 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
    2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
    4 μέτρια κρεμμύδια
    1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
    1 φύλλο δάφνης
    50 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
    500 γρ. μαύρη μπύρα
    50 γρ. μέλι
    3 κλαδάκια από φρέσκο δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα

    250 γρ. ρύζι μπασμάτι
    φρέσκο δεντρολίβανο
    φρέσκια ρίγανη

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
    Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές κάθετες φέτες (1-2 εκ.) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
    Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
    Μόλις σοταριστούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
    Βάζουμε το ίδιο τηγάνι ξανά σε μέτρια φωτιά να κάψει.
    Στην συνέχεια, λαδώνουμε ελαφρά το κρέας με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
    Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και το σοτάρουμε πάρα πολύ καλά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Δεν πρέπει να παρανακατεύουμε το κρέας στην κατσαρόλα γιατί θα βράσει και δεν θα πάρει χρώμα.
    Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και ξεχωρίζουμε κάθε ένα φύλλο.
    Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινίσει τότε ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα.
    Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και την μαύρη μπύρα.
    Τέλος, προσθέτουμε  το μέλι, το δεντρολίβανο, τον κύβο και τα φύλλα δάφνης.
    Ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.
    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα.
    Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ