Φτιάξτε μαζί με τον Άκη Πετρετζίκη εύκολα και λαχταριστά κρακεράκια τυριού (βίντεο)

Σπιτικά κρακεράκια τυριού. Φτιάξτε τα εύκολα και γρήγορα!

Συστατικά

    125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
    ¼ κ.γ. αλάτι
    ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    ¼ κ.γ. κουρκουμάς
    240 γρ. τυρί cheddar τριμμένο, καλής ποιότητας
    70 γρ. κρύο βούτυρο, ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια
    40 ml παγωμένο νερό

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  •     Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και χτυπάμε μέχρι να σπάσει τελείως το βούτυρο.
  •     Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι τα υλικά μας να γίνουν τρίμμα.
  •     Στην συνέχεια ρίχνουμε το παγωμένο νερό και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα (προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά, μέχρι η ζύμη μας να κολλάει στη λεπίδα).
  •     Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και τη χωρίζουμε στα 2.
  •     Σχηματίζουμε με το ζυμάρι 2 μπάλες.
  •     Τυλίγουμε τις μπάλες με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  •     Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
  •     Αφαιρούμε την μεμβράνη και από τα δύο μπαλάκια.
  •     Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας, τοποθετούμε πάνω το πρώτο μπαλάκι ζύμης και πασπαλίζουμε με ακόμα λίγο αλεύρι.
  •     Με τον πλάστη ανοίγουμε σιγά σιγά τη ζύμη μας. Ανοίγουμε καλά μέχρι το φύλλο μας να γίνει λεπτό σαν 10 φύλλα χαρτί ενωμένα (περίπου 3-4 χιλ.)
  •     Με ένα πινέλο σκουπίζουμε το πολύ αλεύρι από τη ζύμη μας.
  •     Με τη βοήθεια κουπ πατ διαφόρων σχημάτων, φτιάχνουμε και κόβουμε τα κρακεράκια μας σε σχέδια που επιθυμούμε.
  •     Απλώνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
  •     Επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο μπαλάκι ζύμης.
  •     Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  •     Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ