Το τελευταίο αντίο στον "γκουρού" των Beatles, Αλέξη Μάρδα - Συντετριμμένη η Τάνια Τρύπη (Φωτό)

Πλήθος κόσμου έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Μάρδα που έφυγε τις προηγούμενες μέρες από τη ζωή μόνος στο σπίτι του.

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο κοιμητήριο Παπάγου. Συντετριμμένη, ανάμεσά τους και η πρώην σύζυγός του, ηθοποιός Τάνια Τρύπη μαζί με την κόρη τους.

Ο Αλέξης Μάρδας, που έκανε μια σπουδαία καριέρα στο πλευρό του θρυλικού συγκροτήματος Bealts, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι το βράδυ της Παρασκευής.

Ποιός ήταν ο Αλέξης Μάρδας

Ο Αλέξης Μάρδας γεννήθηκε στις 5 Μαίου του 1942. Το 1993 παντρεύτηκε με την ηθοποιό Τάνια Τρύπη με την οποία είχε αποκτήσει μια κόρη, την 23 ετών -σήμερα- Μαρίνα. Ο γάμος του μάλιστα με την γνωστή ηθοποιό είχε μετατραπεί στο... απόλυτο event εκείνης της περιόδου, με πασίγνωστα πρόσωπα να δίνουν το παρών.

Στις αρχές της δεκαετίας του '60 μετακόμισε στην Αγγλία, όπου τo 1963 γνώρισε τον “εγκέφαλο τωn “Rolling Stones”. Το συγκρότημα του ανέθεσε τον σχεδιασμό του τρόπου που θα μπορούσαν να συνδυαστούν η μουσική και ο φωτισμός στις συναυλίες τους. Έγινε φίλος με τον John Dunbar, ιδιοκτήτη της γκαλερί τέχνης Indica, και συγκατοίκησαν σε ένα διαμέρισμα στην οδό Bentinck. Το 1966 θα έβλεπε τη ζωή του να αλλάζει... Τότε ήταν που γνώρισε τον John Lennon.

O Lennon του έβγαλε το παρατσούκλι "Magic Alex" λόγω των εντυπωσιακών γνώσεων που είχε στην τεχνολογία και την επιστήμη. Το πιο διάσημο σκαθάρι συνήθιζε να τον φωνάζει και “γκουρού” και μόλις οι Beatles ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους, εκείνος έγινε μέλος της ομάδας τους. Επειδή ο Lennon τον σύστησε ως “γκουρού”, λένε πως ο Αλέξης Μάρδας προσπαθούσε και συμπεριφερόταν αναλόγως για να μην τον απογοητεύσει. Κάποια χρόνια μετά ο Lennon θα δηλώσει: “Πίστευα απλά ότι ήταν ένας τύπος με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες”.

Το 1967 οι Beatles δημιουργούν μία επιχείρηση για τον... Μάρδα ονόματι Fiftyshapes Ltd. και εκείνος αφήνει τη φαντασία του να οργιάσει για το συγκρότημα. Αργότερα γίνεται ένας από τους πρώτους υπαλλήλους του νεοσύστατου Apple Corps, κερδίζοντας 40 λίρες την εβδομάδα και λαμβάνει το 10% όλων των κερδών που πραγματοποιούνται από εφευρέσεις του. Οι Beatles λίγω των εφευρέσεων του συνήθιζαν να τον φωνάζουν και "Έλληνα μάγο".

Το 1969 ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Allen Klein αποφασίζει να “καθαρίσει” την ομάδα. Κάποιοι απολύθηκαν και κάποιοι αποχώρησαν μόνοι τους. Ο Αλέξης Μάρδας ήταν ανάμεσα σε αυτούς...

Διαβάστε ακόμα: Vintage story: Όταν ο “magic Alex” Αλέξης Μάρδας έφερε τους Beatles στην Ελλάδα: Το άγνωστο νησί, ήλιος, θάλασσα και LSD

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ