Μαγευτικές Παπαρδέλες με σπανάκι και σάλτσα ανθότυρου μας φτιάχνει η Ντίνα Νικολάου

Μια εύκολη συνταγή που μπορεί να αλλάξει «πρόσωπο» αν αντικαταστήσετε το σπανάκι, με ρόκα. 

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. παπαρδέλες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό γλυκό κρασί
350 γρ. φρέσκο σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, καλά στεγνωμένο και χονδροκομμένο
1½ φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, κομματιασμένο με ένα πιρούνι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
αλάτι
χονδροτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια

 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr, για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος ζεστά μαζί με 1 φλιτζάνι από το νερό που τα έβρασα.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για ½ λεπτό, σβήνω με το γλυκό κρασί, το βράζω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω στην κατσαρόλα το σπανάκι. Ανακατεύω και το αφήνω να μαγειρευτεί για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Προσθέτω το ανθότυρο, τη μουστάρδα και το γάλα. Ανακατεύω έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνω αλάτι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Προσθέτω τις στραγγισμένες παπαρδέλες και το νερό τους που άφησα κατά μέρος και ανακινώ έντονα την κατσαρόλα (ή ανακατεύω με προσοχή) για να απλωθεί καλά παντού.
Σερβίρω αμέσως και πασπαλίζω το φαγητό με τα ανάμεικτα πιπέρια.

 

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ