Ο μάνατζερ της Αλάνις Μορισέτ της έκλεψε 5 εκατ. δολάρια- Χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια μαριχουάνας

Ο μάνατζερ της τραγουδίστριας Αλάνις Μορισέτ παραδέχτηκε ότι της υπεξαίρεσε περίπου πέντε εκατομμύρια δολάρια και ότι είχε δηλώσει πως τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια μαριχουάνας.

Ο Τζόναθαν Τοντ Σουάρτζ παραδέχτηκε την ενοχή του για την υπεξαίρεση των χρημάτων, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες.

 

Ο Σουάρτζ παραδέχτηκε ότι μεταξύ Μαΐου 2010 και Ιανουαρίου 2014 αφαίρεσε περίπου 4,8 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμό της καναδής τραγουδίστριας χωρίς αυτή να το ξέρει και είχε αιτιολογήσει ότι οι αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μορισέτ αφορούν «προσωπικές δαπάνες».

 

Όταν ρωτήθηκε τότε για τα χρήματα που έλειπαν, είχε πει ψέματα και δήλωσε ότι τα χρήματα είχαν επενδυθεί από την τραγουδίστρια σε παράνομη καλλιέργεια κάνναβης.

 

Παραδέχτηκε επίσης ότι είχε υπεξαιρέσει πάνω από 1,7 εκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε άλλη διασημότητα, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, και σε μια προσωπικότητα από τον χώρο του αθλητισμού.

 

Η 42χρονη Μορισέτ που έγινε διάσημη το 1995 με το άλμπουμ της «Jagged Little Pills» είχε μηνύσει τον ο πρώην μάνατζέρ τον Μάιο και δηλώνει ότι o Σουάρτζ της στοίχισε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια μέσα από κλοπές και άλλες καταχρήσεις που διέπραξε.

Η Μορισέτ που ζει στο Λος Άντζελες εξήγησε ότι είχε αρνηθεί μια κερδοφόρα πρόταση για πέντε παραστάσεις στο Λας Βέγκας γιατί ο Σουάρτζ την είχε πείσει πως η ίδια δεν είχε ανάγκη τα χρήματα αυτά.

 

Η μουσικός, της οποίας η περιουσία εκτιμάται από μέσα ενημέρωσης σε 45 εκατομμύρια δολάρια, προσθέτει ότι απέλυσε τον Σουάρτζ τον Μάρτιο όταν αυτός δεν μπορούσε να της δώσει εξηγήσεις για την οικονομική της κατάσταση.

 

Σύμφωνα με το γραφείο διαχείρισης GBO Business Management, που είχε προσλάβει τον Σουάρτζ και επίσης κατέθεσε μήνυση εναντίον του, έκανε τη μεγάλη ζωή με διακοπές που στοίχισαν έως 50.000 στη Μπόρα Μπόρα της Πολυνησίας και χρέη 75.000 δολαρίων από τον τζόγο.

 

Ο πρώην μάνατζερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την 1η Φεβρουαρίου για να πει αν ομολογεί ή όχι την ενοχή του σε δύο κατηγορίες για οικονομική απάτη που έκανε ηλεκτρονικά και ψευδή φορολογική δήλωση.

 

Αν και ουσιαστικά οι κατηγορίες αυτές επισύρουν ποινή φυλάκισης έως 23 ετών, μετά τη συμφωνία που τελεί υπό διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της παραδοχής της ενοχής του, ο Σουάρτζ κινδυνεύει με φυλάκιση τεσσάρων έως έξι ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ