Το μωράκι που θήλαζε οδήγησε την 26χρονη μαμά του να καταλάβει ότι έχει καρκίνο του μαστου

Ο καρκίνος στο στήθος έγινε αντιληπτός από την 26χρονη Sarah Boyle, όταν ο μικρός Teddy (όταν ήταν 6 μηνών) άλλαξε άρδην την συμπεριφορά του στον θηλασμό.

“Ξαφνικά ήταν πολύ αναστατωμένος, όταν προσπαθούσα να τον θηλάσω από τον δεξί μαστό”, είπε η νεαρή μητέρα. Και πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη συμπεριφορά του γιου της την έπεισε να πάει να εξεταστεί, επειδή υποψιάστηκε ότι μια παλιότερη κύστη που είχε αφαιρέσει, μπορεί να παρουσιάζει πρόβλημα.

 

Σήμερα η Sarah Boyle υποβάλλεται σε θεραπεία για τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού 2ου βαθμού.

Έχουν υπάρξει στο παρελθόν ανέκδοτες ιστορίες, ότι τα μωρά μπορούν να “εντοπίσουν” κάθε αλλαγή στον μαστό, αλλά αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ως ένα αναγνωρίσιμο σημάδι για τον καρκίνο του μαστού.

 

Η κα Boyle είπε πως, όταν ο γιος της άλλαξε την συμπεριφορά του στον θηλασμό, αρχικά δοκίμασε να τον θηλάσει σε διάφορες θέσεις κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων και αναρωτήθηκε αν υπήρχε κάτι λάθος με το λαιμό του μικρού, αλλά τώρα πιστεύει ότι το γάλα από το δεξί της στήθος είχε πιθανώς διαφορετική γεύση λόγω του καρκίνου.

“Μόλις πήγαινα να τον θηλάσω από τον δεξί μαστό, αμέσως άλλαζε άρδην συμπεριφορά και έφτανε στο σημείο να χτυπιέται για να σταματήσω”, είπε η 26χρονη μητέρα.

 

Η Sarah Boyle είχε διαγνωστεί με μια καλοήθη κύστη στο δεξί της στήθος το 2013 και είπε πως η αντίδραση του γιου της στον θηλασμό, ήταν που την έκανε να προσέξει ότι σε εκείνο το σημείο η κύστη είχε γίνει “πιο σκληρή”, την πονούσε όταν την ψηλάφιζε και το στήθος της είχε αλλάξει ελαφρώς σχήμα.

 

Πήγε πάλι στο γιατρό της και μια ακτινογραφία και βιοψία επιβεβαίωσαν ότι είχε καρκίνο στο στήθος. Η νεαρή μητέρα θα υποβληθεί τις επόμενες εβδομάδες σε διπλή μαστεκτομή και αποκατάσταση.

 

Σύμφωνα με το bbc.com, Catherine Priestley, κλινική εξειδικευμένη νοσοκόμα στο Breast Cancer Care, είπε ότι είχε ακούσει από κάποιες νέες μητέρες πως το μωρό τους σταμάτησε τον θηλασμό μόνο του λίγο πριν από τη διάγνωσή τους με καρκίνο στο στήθος.

Η δρ Jasmine Just από το Cancer Research UK, είπε με τη σειρά της ότι “δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι οι δυσκολίες στον θηλασμό είναι πιθανό να προκληθούν από καρκίνο του μαστού, ή ότι η ασθένεια αλλάζει το μητρικό γάλα με αποτέλεσμα το μωρό να μην θέλει να θηλάσει”.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ