Ξετρελάθηκα με την συνταγή για κοτόπουλο με αχλάδια του Άκη Πετρετζίκη

Αν θέλουμε, μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με λίγο ρύζι ή χωριάτικες χυλοπίτες. 

Συστατικά
5-6 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια
1 ½ κιλό κοτόπουλο (προτιμούμε μπούτια)
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
100 ml ΤΟΠ μηλόξιδο
160 ml πετιμέζι
5-6 φύλλα φασκόμηλο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml λάδι
1 λίτρο νερό
αλάτι, πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb

Βάζουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα που την έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά να σοταριστεί και να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Αν η κατσαρόλα μας είναι μικρή βάζουμε το κρέας σε δόσεις.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα αχλάδια και τα σοτάρουμε και αυτά.
Θέλουμε να καραμελώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα!
Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέχουμε να μην μαυρίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σκόρδα, το φασκόμηλα και τον πελτέ να σοταριστούν για 2 λεπτά ακόμα.
Τοποθετούμε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό. Βράζουμε και 15 λεπτά πριν βράσει προσθέτουμε τα αχλάδια, το ξύδι και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέτουμε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχουμε μια ωραία πυκνή σάλτσα.
 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ