Χρήστος Κώνστας: Πάλι μπαρούφες κύριε Βαρουφάκη; Χωρίς ίχνος ενοχής, χωρίς συναίσθηση της καταστροφής

Χωρίς ίχνος ενοχής, χωρίς συναίσθηση της καταστροφής που έχει ο ίδιος προσωπικά προκαλέσει, ο πολιτικά ανόητος, εύγλωττος νάρκισσος που με την ψήφο 130.000 Αθηναίων, το 2015, εξελέγη βουλευτής και υπηρέτησε ως υπουργός οικονομικών, περιέγραψε σε τηλεοπτική συνέντευξη, το « δικό του σχέδιο για την Ανάπτυξη».

Ο άνθρωπος που με την –ολιγόμηνη ευτυχώς- πολιτική παρουσία του, βύθισε συνειδητά την οικονομία στον γκρεμό των capital controls, έσπρωξε τη χώρα στον Καιάδα της ανυποληψίας και γελοιοποίησε με τις εμφανίσεις του την έννοια «Έλληνας υπουργός οικονομικών», χωρίς συστολή δήλωσε:

Γράφει ο Χρήστος Κώνστας στο xrima.gr

«ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης».

Ο  Πρώτη Φορά Αριστερός Υπουργός Οικονομικών που έφερε την Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου ενός εθνικού νομίσματος (που δεν υπάρχει αλλά πρέπει να κατασκευαστεί από την αρχή ξεκινώντας μ’ ένα «παράλληλο σύστημα πληρωμών»), μίλησε για μείωση φορολογίας στον ιδιωτικό τομέα, χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά  και για δύο κρατικές τράπεζες που πρέπει αμέσως να δημιουργηθούν:

μία αναπτυξιακή και μία για τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών οι οποίες προφανώς θα χρηματοδοτηθούν από τα λεφτά που θα μας χαρίσουν οι δανειστές αφού προηγουμένως θα μας έχουν «χαρίσει» το υφιστάμενο χρέος…

Ο θολός Ελληνικός ΝεοΚεϋνσιανισμός
Μέσα από τη θολή εικόνα του ειδώλου που αντικρίζει φιλάρεσκα καθημερινά στον καθρέπτη του, ο άνθρωπος που συστηματικά προσπάθησε να υπηρετήσει τα συμφέροντα όλων εκείνων που θέλουν « να ξηλώσουν το πουλόβερ του ευρώ» αρχίζοντας από την Ελλάδα, νομίζει ότι ανακάλυψε και μας μετέφερε –με ευρηματική απλοϊκότητα είναι αλήθεια- την ιδέα του Ελληνικού Νέο- Κεϋνσιανισμού:

Για να σωθεί μια υπερχρεωμένη χώρα πρέπει να δανειστεί περισσότερα, για να ξοδεύει το Κράτος και να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι.

Τα είπε όλα αυτά, την ημέρα που οι Έλληνες διάβαζαν ότι ουδείς στον πλανήτη είναι πρόθυμος να δανείσει τις τράπεζες, παρά μόνο ο Έκτακτος Μηχανισμός Ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Την ημέρα που τα «κόκκινα δάνεια» κατέγραφαν νέο ρεκόρ και η απόσυρση καταθέσεων (κυρίως του «νέου χρήματος» που είχε εισρεύσει γιατί πίστεψε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης) τραυματίζει το κορμό της ελληνικής οικονομίας.

Με την αναίδεια του αδαούς, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ειδικού δικαστηρίου με το οποίο τον απειλεί η Νέα Δημοκρατία, σημείωσε :

«Τους παρακαλώ για ειδικό δικαστήριο. Ας γίνει σε θέατρο, ανοιχτό ή κλειστό. Να έρθουν επιτέλους να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να δούμε ποιος κοτάει (sic) και ποιος φοβάται!».
Τα λέει όλα αυτά με τη σιγουριά που του προσφέρει η απόσταση μιας κοινοβουλευτικής περιόδου, από τον χρόνο που διέπραξε τα οικονομικά και πολιτικά εγκλήματά του.

Πλην όμως, το κόστος της ζημιάς της «περιόδου Βαρουφάκη» είναι πλήρως καταγεγραμμένο.  Φέρει τις υπογραφές ορκωτών λογιστών στους ισολογισμούς του ΤΧΣ και αποδεικνύεται από τις τρομακτικές ζημιές των επιχειρήσεων και τις ουρές των ανέργων μετά τα capital controls.

Κύριε Βαρουφάκη, η περίοδος παραγραφής των πολιτικών σας εγκλημάτων ξεκινά όχι από το τέλος της –σύντομης ευτυχώς- θητείας σας αλλά από την ημερομηνία της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης  των τραπεζών…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ