Σάλος με εκπομπή της RAI - 6 λόγοι για να προτιμήσεις Ανατολικοευρωπαία: Παραμένει σέξι μετά την γέννα, ανέχεται την απιστία

Ένα ιταλικό talk show προκάλεσε σάλο με τα σεξιστικά σχόλια που ακούστηκαν για τις γυναίκες της Ανατολικής Ευρώπης.

 

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε ένας κατάλογος με 6 λόγους για τους οποίους να διαλέξει κανείς σύζυγο από την Ανατολική Ευρώπη.

Μερικοί από αυτοί ήταν ότι «μετά την γέννα οι γυναίκες αυτές διατηρούν σώμα σκληρό σαν μάρμαρο», «είναι πάντα σέξι και δεν φορούν πιτζάμες και φόρμες», «συγχωρούν τις απιστίες», καθώς και ότι «είναι διατεθειμένες να αφήσουν τον άνδρα να ασκεί εξουσία».

Επιπλέον, οι γυναίκες, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη λίστα, «είναι τέλειες νοικοκυρές, διότι ασχολούνται με το σπίτι από μικρή ηλικία» και «δεν συνηθίζουν να παραπονιούνται και να μυξοκλαίνε».

Σύμφωνα με το BBC News, η πρόεδρος της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI, Μόνικα Ματζιόνι, ζήτησε «συγγνώμη» εξ ονόματος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την εκπομπή του Rai Uno.

Ο διευθυντής του Rai Uno, Αντρέα Φαμπιάνο, έφραψε στο Twitter: "Ζητώ συγγνώμη από όλους για όσα είδαν και άκουσαν".

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, «η συγκεκριμένη λίστα φέρεται να έχει αντιγραφεί από έναν ιστότοπο με αναρτήσεις "τρας", στις οποίες δίδεται ειρωνική χροιά». 

Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, τόνισε ότι η εκπομπή αποτελεί «ντροπή», καθώς προσβάλλει «όλες τις γυναίκες: τις Ιταλίδες, που παρουσιάζονται ως "δήθεν ανεπαρκείς" προς τους συζύγους τους, και τις γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν, ουσιαστικά, σαν πάνινα αρκουδάκια».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ