Αγαπημένο σεμιφρέντο με κρέμα και μπισκότα- Μια συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα

Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό, με ιδιαίτερη γεύση και υφή. Θα το λατρέψετε!

 

ΥΛΙΚΑ

Μπισκότα με κρέμα κακάο φουντουκιού ΒΙΟΛΑΝΤΑ - 1 κουτί

Μπισκότα bitter με γέμιση κρέμα λεμονιού ΒΙΟΛΑΝΤΑ - 1 κουτί

Ζαχαρούχο γάλα ROYAL - 1 κουτί

Φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής - 400 ml

Σκεύη αλουμινίου μίας χρήσης και μεμβράνη τροφίμων SANITAS

 

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση της συνταγής. 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε στο μίξερ την φυτική κρέμα μέχρι να πήξει και μετά ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίστε το χτύπημα για λίγα λεπτά.

Σπάστε τα μπισκότα και ρίξτε τα στο μείγμα.

Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Στρώστε το εσωτερικό του αλουμινένιου σκεύους με μεμβράνη τροφίμων.

Αδειάστε το μείγμα, τυλίξτε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το σεμιφρέντο στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρετε.

Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με σάλτσα σοκολάτας ή με το σιρόπι από το αγαπημένο σας γλυκό κουταλιού.

 

Who is Who

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο.

Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων.

Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης.

Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  

Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ