Μήπως η ικανοποίηση στο σεξ έχει να κάνει με το πόσο καιρό είστε μαζί με τον/την σύντροφό σας;

Πολλοί θεωρούμε πως το σεξ στην αρχή μιας σχέσης είναι καλύτερο, γιατί ο ένας εξερευνεί ακόμη το σώμα, αλλά και την προσωπικότητά του άλλου.

Υπάρχει περισσότερος ενθουσιασμός και τα συναισθήματα κορυφώνονται, ενώ υπάρχει ακόμη η χημεία που δεν έχει φθαρεί από την συνήθεια ή την βαρεμάρα.

Ωστόσο, όλα αυτά ανατρέπονται σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian University στο Μόναχο.

Για τις ανάγκες της έρευνας, συμμετείχαν περίπου 3.000 άνθρωποι, ηλικίας 24 έως 41 ετών.

Οι ερωτήσεις των ερευνητών αφορούσαν την σεξουαλική ζωή των συμμετεχόντων και το κατά πόσο ήταν ικανοποιητική για τους ίδιους και σε ποια χρονική φάση της σχέσης τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, το σεξ είναι καλύτερο σε μία σχέση προς στο τέλος του πρώτου χρόνου, και αυτό λόγω της οικειότητας που έχει αναπτύξει το ζευγάρι στο χρονικό διάστημα αυτό.

Μάλιστα οι καβγάδες, που πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να καταλήγουν στο σεξ και να εκτονώνεται το ζευγάρι, φθείρουν την σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Τέλος, αν το ζευγάρι αποκτήσει παιδί, μπορεί να έρχεται σε επαφή λιγότερα συχνά, αλλά το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει την ποιότητα των σεξουαλικών του επαφών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ