Περιστέρη: «Έβαλαν μέχρι και φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο στην Αμφίπολη- Εμένα που ξενύχτησα εκεί μέσα»

Απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του υπουργείου Πολιτισμού δηλώνει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, η οποία έγινε γνωστή από τις ανασκαφές της στην Αμφίπολη.

«Σ' αυτό το σημείο έφτασε η μικροψυχία τους. Μέχρι το σημείο να βάλουν τον φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο στον χώρο της ανασκαφής. Σε ποιον; Σε μένα. Και πού; Στον χώρο που μετρώ εκατοντάδες ξενύχτια», δηλώνει η Κ. Περιστέρη στο thessnews.gr.

«Αλλά φυσικά δεν τους πέρασε! Βρήκα τρόπο και μπήκα. Και θα μπαίνω όποτε είναι αναγκαίο. Όχι επειδή αισθάνομαι ότι αυτός ο χώρος μου ανήκει. Δεν ανήκει ούτε σε εμένα ούτε σε οποιονδήποτε άλλον περαστικό, ανήκει στον ελληνισμό. Νομίζω ότι η εικόνα αυτή αποτελεί μία ακόμη ακριβή περιγραφή της κατάντιας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, στο έδαφος της οποίας κατοικούν άνθρωποι που δεν είναι άξιοι να αναγνωρίσουν προσπάθειες, αγώνες, αγωνίες και επιστημονικές διαδρομές... Θα μου πείτε, αυτό είναι κάτι νέο;», συνέχισε.  

Όπως αναφέρει το thessnews.gr, η ίδια μιλά με πικρία για τη στάση «ορισμένων παραγόντων» του υπουργείου Πολιτισμού. Ακόμα, εκφράζει τους φόβους της για το μνημείο, σημειώνοντας ότι «εάν δεν γίνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα συντήρησης και στερέωσης, τότε το μνημείο κινδυνεύει να καταστραφεί».

«Θα πρέπει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις να καταστεί επισκέψιμο, ώστε να διασωθεί αλλά και να αναδειχθεί, συμβάλλοντας στην πολιτιστική αναβάθμιση αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής», προσθέτει.

Αναφέρει μάλιστα ότι καθυστερούν πολύ στο υπουργείο Πολιτισμού οι μελέτες για τα απαραίτητα έργα, τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ