Η ομιλία του Αντετοκούνμπο στη Νέα Υόρκη για την Ελλάδα που μας κάνει να υποκλινόμαστε (Βίντεο)

Στην ανοικτή γιορτή για τα 30 χρόνια του «Cosmos FM» εκλεχτοί καλεσμένοι ήταν και οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές Παναγιώτης Φασούλας και Μιχάλης Κακιούζης.

Περισσότεροι από χίλιοι ομογενείς υπολογίζεται ότι έδωσαν το παρών στην ανοικτή γιορτή για τα 30 χρόνια του «Cosmos FM», με εκλεκτό προσκεκλημένο τον αστέρα των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον αδερφό του, Θανάση -μαζί ήταν ο Κώστας και ο Αλέξανδρος- αλλά και εκπροσώπους των δυο «χρυσών» γενιών του ελληνικού μπάσκετ.

Τους βετεράνους διεθνείς καλαθοσφαιριστές Παναγιώτη Φασούλα και Μιχάλη Κακιούζη, με αφορμή και την επικείμενη συμπλήρωση επίσης 30 ετών από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ το ’87.

Το ραντεβού δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του «Adelphi University», όπου Ελληνοαμερικανοί κάθε ηλικίας προσήλθαν για να δουν από κοντά τις παλαιές και νέες δόξες του ελληνικού μπάσκετ.

 

Νέοι γονείς και μικρά παιδιά, με φανέλες του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και την Εθνική, δημιούργησαν μια εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ πολλοί εξ αυτών σήκωσαν πανό και πλακάτ με την μορφή του παίκτη της Εθνικής.

«Από τότε που ήμουν ρούκι μέχρι και σήμερα, δεν έχω παίξει ποτέ στη Νέα Υόρκη με λιγότερους από 300 Έλληνες να με υποστηρίζουν. Είναι άνθρωποι που δείχνουν την υποστήριξή τους, όπως σήμερα, και πάντα προσπαθώ να τους χαιρετάω όλους και αισθάνομαι άσχημα όταν στεναχωρώ κάποιους και δεν τους βλέπω», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επονομαζόμενος και «Greek Freak».

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός, Ανθούλα Κατσιματίδου, και ο δημοσιογράφος του gazzetta.gr, Αντώνης Καλκαβούρας.

Μεταξύ των προσκεκλημένων – έκπληξη ήταν και ο γνωστός τραγουδιστής, Θάνος Πετρέλης, ο οποίος και τραγούδησε τον ελληνικό εθνικό ύμνο.

Κάθε ένας από τους τέσσερεις προσκεκλημένους παρουσιάστηκε με ένα ξεχωριστό βίντεο – αφιέρωμα.

Πρώτος μπήκε ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος κάλεσε το κοινό της ομογένειας να μάθει για τα κατορθώματα του ελληνικού μπάσκετ.

«Η Ελλάδα έχει να υπερηφανεύεται για κατορθώματα όπως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, η επανάσταση του 1821 και το «ΟΧΙ» του 1940. Σήμερα, όμως, εμείς είμαστε εδώ για να επιδείξουμε και κατορθώματα της σύγχρονης Ελλάδας, ένα εκ των οποίων είναι το μπάσκετ, έστω κι αν δεν έχει την ίδια σημασία βέβαια με αυτά που προανέφερα», δήλωσε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Στην συνέχεια, ήταν η σειρά του Μιχάλη Κακιούζη, για τον οποίο οι παρουσιαστές υπενθύμισαν την συγκλονιστική εμφάνισή του κόντρα στην “Dream Team” το 2006, όπου σκόραρε 11 πόντους κόντρα στον Λε Μπρον Τζέιμς.

«Εγώ εμπνεύστηκα από τον Παναγιώτη, η γενιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο εμπνεύστηκε από εμάς, ελπίζω τα παιδιά μας να εμπνευστούν από τον Αντετοκούνμπο.»

Θερμό χειροκρότημα εισέπραξε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του στη Νέα Υόρκη, μετά την θητεία του στους New York Knicks, όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυξ.

Στην συνέχεια ακολούθησαν αγώνες επιλέκτων αγοριών και κοριτσιών με προπονητές των δυο ομάδων τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο Πρόξενος, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, η Διευθύντρια του ΕΟΤ ΗΠΑ – Καναδά, Γρηγορία Καματερού, αλλά και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, όπως οι Βαγγέλης Ιωάννου (ΕΡΤ) και Βασίλης Σκουντής (ΟΤΕ TV).

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο madeingreece.news στις 5 Ιουνίου 2017.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ