Οι ταινίες της εβδομάδας: Μια μάχημη αμαζόνα ένας τσιγκούνης και πολλοί σούπερ ήρωες

Μια αμαζόνα, ένας τσιγκούνης και πολλές άλλες ιστορίες μας κρατούν συντροφιά και αυτή την εβδομάδα.

Ο Αρχιτσιγκούνης (Radin!)

Ο Ντάνι Μπουν, ίσως ο πιο διάσημος Γάλλος κωμικός, στον ρόλο ενός σύγχρονου Σκρουτζ που θα αλλάξει για χάρη ενός έρωτα, κλέβει την παράσταση  με την ερμηνεία του στην κωμική γαλλική ταινία.  

Με Λένε Τζιγκ, (Lo Chiamavano Jeeg Robot)

Μια μεγάλη ιταλική επιτυχία που αποδομεί την  εικόνα των σούπερ ηρώων σε ένα μεταφυσικό παραμύθι με αστικό φόντο. Η ιδέα είναι  έξυπνη και  ο σκηνοθέτης Μαϊνέτι  καταφέρνει να  δημιουργήσει  ένα μεταφυσικό περιβάλλον χωρίς εφέ και εντυπωσιασμούς. 

Tanna

Κάπου στο Νότιο Ειρηνικό, η Βάβα, ένα νεαρό κορίτσι μίας από τις τελευταίες παραδοσιακές φυλές στην Τάννα, ερωτεύεται τον εγγονό του αρχηγού, τον Νταΐν.  Βασισμένη σε μια αληθινή ερωτική ιστορία, οι Αυστραλοί δημιουργοί αφηγούνται την  ιστορία ενός ζευγαριού που προσπαθεί να ζήσει την αγάπη μακριά από προκαταλήψεις που δημιουργεί ο διαφυλετικός πόλεμος.

Wonder Woman

Η Wonder Woman ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί και η ζωή της αλλάζει όταν ένας Αμερικανός πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για έναν μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. 

Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της  και μαζί  το πεπρωμένο της.

Η χαμένη πόλη του Ζ,  (The Lost City Of Z)

Ο Βρετανός εξερευνητής  Percy Fawcett ταξιδεύει στον Αμαζόνιο το 1906 και ανακαλύπτει αποδείξεις για την ύπαρξη ενός άγνωστου,  αλλά προχωρημένου πολιτισμού.  Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και ιστορίες από το μυθιστόρημα του David Grann  «The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon».

Λατίνοι και  Άθικτοι, (Inseparables)

Η αργεντίνικη  μεταφορά των γνωστών «Άθικτων», σε πιο ανάλαφρο τόνο, με τον Όσκαρ Μαρτίνεζ στον κεντρικό ρόλο.

Ένας οικονομικά ευκατάστατος επιχειρηματίας αναζητεί βοηθό μετά το ατύχημα που είχε και τον Τίτο, που εργάζεται ως βοηθός  κηπουρού και δεν έχει καμία προδιαγραφή για τη θέση.

Όμως μεταξύ τους γεννιέται μια δυνατή φιλία.

Οι Γυναίκες του Ριζάν, (Baby Ryazanskie / Women of Ryazan) 

Σε ένα μικρό χωριό της επαρχίας Ριζάν, το 1914, η Άννα και ο Ιβάν ερωτεύονται, όμως εκείνος πρέπει να φύγει  για τον πόλεμο.  Εκμεταλλευόμενος την απουσία του, ο πατέρας του φλερτάρει την νεαρή κοπέλα και στο τέλος την βιάζει. Εκείνη μένει έγκυος.

Η κινηματογραφική κάμερα «διηγείται» την ζωή ενός ρωσικού χωριού λίγο πριν και λίγα χρόνια μετά την  Οκτωβριανή Επανάσταση, μέσα από τις προσωπικές ιστορίες γυναικών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ