Νέα έρευνα: Οι ωραίοι άνδρες είναι πιο εγωιστές από τις ωραίες γυναίκες

Έρευνα του Brunel University, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology.

Θα ήταν αναμενόμενο πως ένας άνδρας ή μία γυναίκα με ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση, που προκαλεί τον θαυμασμό σε όποιο χώρο και αν βρεθεί, θα έχει ορισμένα εγωιστικά και ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά του, όπως δημοσιεύει το askitis.gr.

Η υπόθεση αυτή είναι εν μέρει σωστή καθώς φαίνεται να υπάρχουν αποκλίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα.

Έρευνα του Brunel University, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology, εντόπισε περισσότερα εγωιστικά χαρακτηριστικά στους ελκυστικούς άνδρες, οι οποίοι ήταν λιγότεροι καταδεκτικοί και ευγενικοί προς τους γύρω τους.

Ωστόσο κάτι αντίστοιχο δεν φάνηκε να συμβαίνει για γυναίκες οι οποίες ξεχωρίζουν για την εμφάνισή τους. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν ως προς τον βαθμό ελκυστικότητάς τους και συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο καταγραφής απόψεων και συμπεριφορών.

Μία ξεχωριστή ομάδα κριτών στη συνέχεια, τους αξιολόγησε ως προς την γενναιοδωρία και την καλοσύνη όταν συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι συναλλαγής.

 Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο πιο ελκυστικός ήταν ο άνδρας τόσο περισσότερη εγωιστική συμπεριφορά εκδήλωνε. Ωστόσο ο επικεφαλής της έρευνας σημείωσε ότι τα αποτελέσματα είναι μόνο ενδεικτικά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα ώστε να εξαχθούν γενικευμένα συμπεράσματα.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ