Ασύλληπτη ύβρις Έλληνα καθηγητή του UCL κατά του Αντετοκούνμπο: Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας

Τα σχόλια του Έλληνα καθηγητή αναρτήθηκαν δημόσια στο ανοιχτό προφίλ Ελληνίδας δημοσιογράφου.

Τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαφημίζει την Ελλάδα με τα κατορθώματα του στα λαμπερά παρκέ του NBA, τραγουδώντας σε κάθε ευκαιρία τον εθνικό μας ύμνο, ένας συμπατριώτης μας και μάλιστα διακεκριμένος καθηγητής ο οποίος διδάσκει σε ένα από τα γνωστά Πανεπιστήμια του Λονδίνο, το UCL, του επιτίθεται με απίστευτες εκφράσεις αμφισβητώντας όχι μόνο την ιθαγένεια του αλλά και τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε να μην συμμετάσχει με την εθνική ομάδα στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ το καλοκαίρι.  

Τα σχόλια του Έλληνα καθηγητή αναρτήθηκαν δημόσια στο ανοιχτό προφίλ Ελληνίδας δημοσιογράφου, η οποία  πριν από λίγες μέρες είχε ποστάρει βίντεο των Milwaukee Bucks όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδούσε μαζί με άλλους συμπατριώτες μας στο γήπεδο των Cleveland Cavaliers  τον εθνικό μας ύμνο.
 
 Το εν λόγω βίντεο που έφερε τίτλο “ Giannis meets Greeks in Cleveland” έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες προκαλώντας δέος και ρίγη συγκίνησης, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης στο protothema.gr

Όμως φαίνεται ότι ο Έλληνας καθηγητής που σύμφωνα με δημοσιεύματα ιστοσελίδων θεωρείται παγκοσμίου εμβέλειας προσωπικότητα και διακεκριμένος επιστήμονας στον τομέα της τεχνολογίας, είχε αντίθετη άποψη για τον έγχρωμο σταρ του NBA.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Ελληνας. Εως εδω. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας».

Όπως ήταν αναμενόμενο το παραπάνω σχόλιο του προκάλεσε την αντίδραση άλλων χρηστών. « Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Ελληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!» απάντησε η κάτοχος της συγκεκριμένης σελίδας, ενώ ένας άλλος κατηγόρησε τον καθηγητή για ρατσισμό. «Στους φοιτητές σας διδάσκετε ρατσισμό;;;» έγραψε χαρακτηριστικά. 

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε αλλα το φιλότιμο μάλλον λειπει απο το λεξιλόγιο σας. Η οπαδικη σας νοοτροπία σας στράβωσε» σχολίασε κάποιος άλλος.

Ωστόσο ο καθηγητής, όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά επέμεινε στην άποψη του, απαντώντας: «Αρκετα εχει προκαλεσει το ατομο αυτό (εννοώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) και ειδικά το καλοκαίρι είδαμε ολοι που μας εχει γραμμένους».

Ποιος είναι ο καθηγητής
 
Ο Καθηγητής Dr. Ευάγγελος Μαρκόπουλος σύμφωνα με τα βιογραφικά του στοιχεία που βρίσκονται δημοσιευμένα στο διαδίκτυο, γεννήθηκε στην Καλαμάτα αλλά μεγάλωσε, σπούδασε, και εργάστηκε στις ΗΠΑ όπου απέκτησε και την Αμερικανική υπηκοότητα. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science) στις ΗΠΑ.

Επαγγελματικά, έχει εργαστεί στις ΗΠΑ ως επιστήμων πληροφορικής κυρίως στην ΙΒΜ, στην Siemens και στα ερευνητικά εργαστήρια Bell Laboratories της AT&T σε διαφορές θέσεις έρευνας, διοίκησης και ανάπτυξης τεχνολογίας. 
 
Ακαδημαϊκά, έχει διδάξει και εκπονήσει ερευνητικές εργασίες ως Εντ. Καθηγητής, Επιστημονικός Συνεργάτης και Ερευνητής σε Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα της Ελλάδος και του Εξωτερικού (ΗΠΑ – Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης), Γερμανία (Πολυτεχνείο της Βρέμης), Ιορδανία (Hashemite University), και Ισπανία (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογισμικού). Έχει δεκάδες επιστημονικές αλλά και πρακτικές διαλέξεις και δημοσιεύσεις σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο. 


 
Είναι ειδικός στον τομέα της Τεχνοκρατικής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Οργανισμών αναπτύσσοντας πρακτικά μοντέλα και έργα τεχνοκρατικής στρατηγικής και διασφάλισης τεχνοκρατικών και τεχνολογικών επενδύσεων. 
 
Ο Δρ. Μαρκόπουλος ως απόδημος ο ίδιος, είναι σε προσωπικό επίπεδο Τεχνικός Σύμβουλος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού υποστηρίζοντας τις τεχνολογικές και τεχνοκρατικές του πρωτοβουλίες, ενώ ως εταιρία είναι σήμερα και Τεχνικός Σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχοντας αρχικά σχεδιάσει ολοκληρωτικά την Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την διαχείριση της υλοποίηση της, η οποία θα φιλοξενήσει τις οικονομικές συναλλαγές του απανταχού Ελληνισμού με την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ