Ποια είναι η ιδανική «δόση» σεξ που εξασφαλίζει τη μακρόχρονη ικανοποίηση από τη σχέση

Υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός που πρέπει να αποτελεί στόχο για το ζευγάρι;

Ποια είναι η ιδανική «δόση» σεξ που εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση των ζευγαριών;

Υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός που πρέπει να αποτελεί στόχο για το ζευγάρι ώστε να είναι και οι δύο σύντροφοι ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή και με τη σχέση τους γενικότερα;

Το σεξ θεωρείται πως επηρεάζει σε ποσοστό περίπου 25% τη γενική ικανοποίηση από τη σχέση. Άλλες παράμετροι, όπως η επικοινωνία και η συναισθηματική υποστήριξη, συναινούν ώστε το ζευγάρι να απολαμβάνει μια ποιοτική καθημερινότητα, όπως αναφέρει το onmed.gr

Οι επιστημονικές μελέτες επί του θέματος έχουν καταλήξει σε αντιφατικά συμπεράσματα σχετικά με το ποια συχνότητα στο σεξ συνδέεται με μακρόχρονη ικανοποίηση από τη σχέση.

Ας τα δούμε αναλυτικά...

- Ζευγάρια που κάνουν σεξ κάθε μέρα

Τους πρώτους μήνες της σχέσης ή για τα ζευγάρια νεαρής ηλικίας, το σεξ σε καθημερινή βάση –ή και πολλές φορές μέσα στην ίδια μέρα!– είναι κάτι συνηθισμένο. Στις μακροχρόνιες σχέσεις, ωστόσο, οι καθημερινές σεξουαλικές συνευρέσεις είναι σχεδόν απίθανες.

Το συχνό σεξ δεν εγγυάται απαραίτητα την ευτυχία των ζευγαριών. Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποιήθηκε παλαιότερα, ζητήθηκε από ζευγάρια να διπλασιάσουν τις σεξουαλικές τους επαφές για κάποιο διάστημα και τα αποτελέσματα του «πειράματος» αποδείχθηκαν καταστροφικά. Τα περισσότερα από τα ζευγάρια δήλωσαν ότι απολάμβαναν λιγότερο το σεξ και είχαν χειρότερη διάθεση σε σύγκριση με πριν.

- Ζευγάρια που κάνουν σεξ 3-4 φορές την εβδομάδα

Σε αντίθεση με τα αποτελέσματα του παραπάνω πειράματος, μελέτη που εκπονήθηκε το 2004 υπέδειξε ότι όσο περισσότερο σεξ κάνει ένα ζευγάρι τόσο πιο ευτυχισμένο είναι. Η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από ακαδημαϊκούς και αρκετές ακόμη έρευνες.

Η συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα είναι ένας μέσος όρος που φαίνεται να εγγυάται την ικανοποίηση των ζευγαριών, με δεδομένο βέβαια ότι υπάρχει ελεύθερος χρόνος, κίνητρο και διάθεση από την πλευρά των δύο συντρόφων.

- Ζευγάρια που κάνουν σεξ 1 φορά την εβδομάδα

Φαίνεται να είναι η κατηγορία στην οποία εντάσσονται τα περισσότερα ζευγάρια.

Πρόσφατα στοιχεία από τη μελέτη NATSAL σχετικά με τις σεξουαλικές συνήθειες των Βρετανών υποδεικνύουν ότι τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ περίπου πέντε φορές τον μήνα.

Αμερικανική μελέτη που περιελάμβανε 2.400 ζευγάρια δείχνει μάλιστα ότι η συχνότητα αυτή είναι πολύ κοντά στο «ιδανικό», καθώς τα ζευγάρια που έκαναν σεξ πιο συχνά (4 ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα) δεν φάνηκε να είναι πιο ευτυχισμένα από τα ζευγάρια που έκαναν σεξ 1 φορά την εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως ερευνών και στατιστικών, η μόνη ερώτηση που πρέπει να κάνει ο καθένας στον εαυτό του είναι κατά πόσο είναι ικανοποιημένος με τη συχνότητα του σεξ που απολαμβάνει στη σχέση του, επισημαίνει η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Τρέισι Κοξ. Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε δεν χρειάζονται συγκρίσεις και... μετρήσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ