Νίκος Παππάς: Για τον διαγωνισμό των επτά τηλεοπτικών αδειών

Δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, βάσει της οποίας προκηρύσσεται η δημοπρασία για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών.

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε ότι «το ΕΣΡ, έγκαιρα και σωστά, αξιοποιώντας τη δουλειά που ήδη είχε γίνει για τον διαγωνισμό, εξέδωσε την προκήρυξη και επισήμανε ότι τώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν την Αρχή στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού. Οι ιδιώτες έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, αλλά η δημοκρατία επιτάσσει ένας τόσο σπάνιος πόρος να δίνεται έναντι τιμήματος», πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, «στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που βρίσκονται υπό πτώχευση», υπογραμμίζοντας ότι «πηγαίνουμε σε μία κατάσταση, πλέον, όπου και το Δημόσιο θα εισπράττει αυτά που πρέπει και τα κανάλια θα είναι βιώσιμα με εργαζόμενους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ και με ποιότητα στην παραγωγή προγράμματος».

«Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν την υποχρέωση να διατρανώσουν τη στήριξή τους στο ΕΣΡ» επανέλαβε κλείνοντας ο κ. Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μία σκόπιμη αμέλεια του πολιτικού συστήματος στην τήρηση κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με συνέπεια την ασυδοσία και την αναρχία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ