Η παράδοση μέσα σε μια σοκολατένια κόλαση! Ο Βαγγέλης Δρίσκας μάς κακομαθαίνει με υπέρτατη καρυδόπιτα... αλλιώς

Λαχταριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο σεφ που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!

ΥΛΙΚΑ

  • Αλεύρι για κάθε χρήση - 500 γρ.
  • Καρύδια ψιλοκομμένα - 400 γρ.
  • Ζάχαρη - 300 γρ.
  • Αυγά - 8
  • Βούτυρο - 150 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ - 2 κουτ. γλυκού
  • Κανέλα - 1 κουτ. γλυκού
  • Σταγόνες κουβερτούρας - 200 γρ.
  • Για το σιρόπι:
  • Νερό - 600 ml
  • Ζάχαρη - 800 γρ.
  • Σταγόνες κουβερτούρας - 100 γρ.
  • Μπράντι - 100 ml
  • Τριμμένη καρυδόψιχα για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε τους κρόκους.

Χτυπήστε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Ενώστε τη μαρέγκα με το μείγμα του βουτύρου και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας.

Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 180ο C για 1 ώρα.

Λίγο πριν βγάλετε τη καρυδόπιτα από τον φούρνο, ετοιμάστε το σιρόπι:

Βράστε για 5 λεπτά η ζάχαρη, το νερό και τις σταγόνες κουβερτούρας και μόλις κατεβάσετε από τη φωτιά, ρίξτε το μπράντι και ανακατέψτε.

Περιχύστε με το ζεστό σιρόπι τη ζεστή καρυδόπιτα και πασπαλίστε την επιφάνεια με καρυδόψιχα.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).