Πέθανε στα 91 η πάμπλουτη κόρη του Ισπανού δικτάτορα Φράνκο - Ο φασίστας πατέρας της κράτησε όλα τα λεφτά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κάρμεν Φράνκο έζησε μια ζωή γεμάτη χλιδή

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών, η Κάρμεν Φράνκο, το μοναδικό παιδί του δικτάτορα της Ισπανίας Φρανθίσκο Φράνκο, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Γεννημένη στη  πόλη Οβιέδο, στη βόρεια Ισπανία το 1926, η Μαρία ντελ Κάρμεν Φράνκο Πόλο έζησε μια πλούσια ζωή ακόμη και προτού ο πατέρας της πάρει τον έλεγχο της Ισπανίας το 1939.

Η μητέρα της, που ονομάζεται επίσης Κάρμεν, ήταν η κόρη ενός πλούσιοι επιχειρηματία από την ίδια πόλη στην Αστουρία. Γνώρισε τον Φρανθίσκο Φράνκο, την εποχή που ήταν  συνταγματάρχης, στον ισπανικό στρατό  το 1923.

Το ζευγάρι μετακόμισε σύντομα για το Μαρόκο, όπου ο Φράνκο έχτισε την στρατιωτική του επιρροή και εξουσία και αργότερα ηγήθηκε μιας επιτυχημένης εξέγερσης κατά της ισπανικής δημοκρατικής κυβέρνησης.

  Η Κάρμεν έζησε μια μοναχική και απομονωμένη παιδική ηλικία ως το μοναδικό παιδί του Φράνκο. Παντρεύτηκε έναν νευροχειρουργό με αριστοκρατικούς δεσμούς το 1950.

Μαζί ενήργησαν ως ξένοι πρεσβευτές του Φράνκο και απέκτησαν 7 παιδιά.

 Η οικογένειά της μπόρεσε να διατηρήσει τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία  που είχε αποκτήσει ο δικτάτορας ενώ ήταν στην εξουσία, ακόμα και μετά τον θάνατο του και την επάνοδο της Ισπανίας στο δημοκρατικο πολίτευμα το 1975.

Όπως αναφέρει η ισπανική El Pais, η Κάρμεν Φράνκο προήδρευσε επίσης στο Εθνικό Ίδρυμα Φρανθίσκο Φράνκο (FNFF), αφιερωμένο στην προώθηση της κληρονομιάς του φασίστα δικτάτορα, μέχρι το θάνατό της.

 Η  ίδια μιλώντας για τον πατέρα της  στο παρελθόν,είχε δηλώσει  ότι ήταν «σοβινιστής» αλλά και «ευφυής» και πως είχε «πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ